2012-11-19 15:10
|
W linku od Agi nie znalazłam i tak się zastanawiam ile czasu mam jeszcze oddzielać wywar. Ktoś wie kiedy można podać już z wywarem? że bez kości to wiem ale jak gotuję same gołe mięsko to dać warzywa do wywaru od razu? Do tej pory wszystko gotowałam oddzielnie, mięsko dodawałam gołe do wywaru z warzywami i miksowałam(wyszło masło maślane. ale mam nadzieję, że zakumacie o co kaman?:)
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Najlepsza odpowiedź!
Odpowiedzi
wiesz co ja od kilku dni gotuje juz wszystko razem, a potem miksuje
A ile Twoje maleństwo ma?
ja od poczatku gotuje razem z miesem
i żyje?:P żartuję:) ja jeszcze nie mam odwagi, jak ona będzie miała po mnie żołądek to nawet nie chcę myśleć:D
W Osesku jest wszyyyystko ;)
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/987-jak-przygotowac-zupke-dla-niemowlaka.html
Po 10 miesiącu możesz podawać zupki gotowane na mięsie, mięso powinno być pozbawione skóry i kości.
Pamiętaj. Jeśli twój maluszek jest alergikiem lepiej z zupkami gotowanymi na mięsie poczekać nawet do 3 urodzin. Zupy na wywarze mięsnym zawierają silnie alergizujące białko.
Wybierając mięso pamiętaj by było ono dobrej jakości, świeże, chude, pozbawione skóry i kości. Na początku wybieraj białe delikatne mięso - królik, kurczak, indyk.
Po 7 miesiącu, co drugi dzień możesz dodać do zupki pół ugotowanego na twardo żółtka a dwa razy w tygodniu zastąpić mięso, rybą. Wybieraj ryby morskie. Jeśli twoje dziecko jest alergikiem ryby wprowadzaj ostrożnie.
A ja znalazłam :P
W Osesku jest wszyyyystko ;)
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/987-jak-przygotowac-zupke-dla-niemowlaka.html
Po 10 miesiącu możesz podawać zupki gotowane na mięsie, mięso powinno być pozbawione skóry i kości.
Pamiętaj. Jeśli twój maluszek jest alergikiem lepiej z zupkami gotowanymi na mięsie poczekać nawet do 3 urodzin. Zupy na wywarze mięsnym zawierają silnie alergizujące białko.
Wybierając mięso pamiętaj by było ono dobrej jakości, świeże, chude, pozbawione skóry i kości. Na początku wybieraj białe delikatne mięso - królik, kurczak, indyk.
Po 7 miesiącu, co drugi dzień możesz dodać do zupki pół ugotowanego na twardo żółtka a dwa razy w tygodniu zastąpić mięso, rybą. Wybieraj ryby morskie. Jeśli twoje dziecko jest alergikiem ryby wprowadzaj ostrożnie.
wyprzedziłaś mnie, właśnie to skopiowałam do wklejenia:D czyli ja sobie dłuuugo poczekam skoro to takie alergizujące:)
W Osesku jest wszyyyystko ;)
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/987-jak-przygotowac-zupke-dla-niemowlaka.html
Po 10 miesiącu możesz podawać zupki gotowane na mięsie, mięso powinno być pozbawione skóry i kości.
Pamiętaj. Jeśli twój maluszek jest alergikiem lepiej z zupkami gotowanymi na mięsie poczekać nawet do 3 urodzin. Zupy na wywarze mięsnym zawierają silnie alergizujące białko.
Wybierając mięso pamiętaj by było ono dobrej jakości, świeże, chude, pozbawione skóry i kości. Na początku wybieraj białe delikatne mięso - królik, kurczak, indyk.
Po 7 miesiącu, co drugi dzień możesz dodać do zupki pół ugotowanego na twardo żółtka a dwa razy w tygodniu zastąpić mięso, rybą. Wybieraj ryby morskie. Jeśli twoje dziecko jest alergikiem ryby wprowadzaj ostrożnie.
wiesz co ja od kilku dni gotuje juz wszystko razem, a potem miksuje
A ile Twoje maleństwo ma?