co dodajecie do niedzielnego rosolu? martulka665 |
2013-04-21 09:37
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Co podajecie do rosolku żeby był pyszny ją właśnie stoję nad garnkiem i gotuje rosolek :-) u mnie musi być pyszne miesko drobiowe :-) dużo marchewki seler korzeniowy pieprz w ziarenkach przepalona cebulka i obowiązkowo lubczyk, pietruszki z korzenia zabrakło

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

9

Odpowiedzi

(2013-04-21 09:39:51) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
poducha
por, pietruszka, seler, opalana cebula, mieso wolowe, drobiowe, marchew, natka pietruszki do posypania
i makaron koniecznie ten z duza iloscia jajek
(2013-04-21 09:40:52) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
poducha
a przyprawy to liscie laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, kostka rosolowa do smaku
(2013-04-21 09:41:36) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
iza231087
Szponder nadaje też dobry smak, ale to już kwestia podniebienia. Ja jeszcze dodaje por.
(2013-04-21 11:03:13) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martatb
ja też lubię z przypaloną cebulą, ale nie bardzo mam gdzie ją przypalać :( chyba tylko w piekarniku mogę ją przypalić na węgiel, ale to nie to samo
(2013-04-21 12:13:27) cytuj
Kochana rosół to moja specjalność ! Pamiętaj o najważniejszej zasadzie . Gotuj rosół przez conajmniej 3 godz. Woda nie ma prawa wrzec , jedynie delikatnie , ledwo bulgotac , dzięki temu wyw ar będzie klarowny . Ja gotuje na mięsie drobiowym i wolowym , później dodaje wloszczyzne , seler , korzeń pietruchy , por , kilka marchewek , cebula , liście laurowe , lubczyk , pieprz kulki , sól morska . Na koniec wyjmuje miecho i warzywa . Przelewam rosolek przez sitko do drugiego garnka , dzięki czemu jest idealnie klarowny i nic w nim nie pływa . Mięso wraz z warzywami wykorzystuje do pierogow , zostawiam jedynie kilka marchewek do wywaru . Podaje z makaronem i posypuje natka pietruszki ( koniecznie świeżą ) . NIEBO W GĘBIE . Moi faceci jedliby codziennie :)
(2013-04-21 12:21:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986
szponder wołowy i korpus z kuraka, marchew, pietruszka, por, seler, opalona cebulka, natka pietruszki, pora i selera. Kostka rosołowa i vegetta.

Podobne pytania