Odpowiedzi
2 jaja 2 szkl maki 1/2 szkl oleju 1 3/4 szkl mleka [ok 450 ml]
1 Lyzka cukru 4 Lyzeczki proszku do pieczenia 1/4 lyzeczki soli
wymieszac skladniki mikserem porcje wylac na plyte gofrownicy piec tak dlugo az beda rumiane
0,5 l mleka
2 cukry wanilinowe
1 czubata lyzeczka proszku do pieczenia
5 jaj ( białka ubic oddzielnie i połączyć na koniec,wtedy są pulchniejsze)
szczypta soli do smaku
pół kostki masla ekstra roztopic
1 lyzka oleju
mąkę tetrową -na oko -tyle aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany ( ma być gęściejsze od ciasta nalesnikowego)
wszystkie składniki połączyć mikserem,na koniec dodać ubita piane
POLECAM -GOFRY WYCHODZA PRZEPYSZNE,GRUBE,KRUCHE I WIELE OSOB JUZ Z NIEGO KORZYSTALO:-)