dieta kapuściana katarzyna87 |
2012-07-25 20:33
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

czy kturaś z Was stosowała ja, czy mozecie mi napisać jakie warzywa i owoce można jeść ? i ile ?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

10

Odpowiedzi

(2012-07-25 20:36:59) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dominika0209
ja osobiście polecam diete wysokobiałkową :) w 3 miesiące schudłam na niej 10 kg :))) bez jojo :)))
(2012-07-25 20:39:05) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aniolekbb
A ja polecam diete 1000 kcal w miesiąc schudłam 6 kg. nie ma efektu jojo, po pół toku waga poszła kg do góry ale to przez moje niedbalstwo, diety kapuścianej nie polecam ja po pirwwszym dniu nie mogłam patrzeć na tą zupe z kapusty bleee
(2012-07-25 20:40:20) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ksiezniczka
Myślę, że niezłe bąki trzeba puszczać żyjąc na takiej diecie :D
(2012-07-25 20:40:41) cytuj
Stosowałam, ale nie polecam. Nie można jeść bananów (poza jednym dniem, chyba czwartym), awokado (tych "tłustych"), resztę owoców w dowolnej ilości. Z warzyw nie powinno się jeść fasoli i innych strączkowych - bobu, grochu, itp. pozostałe w dowolnej ilości.
(2012-07-25 21:04:19) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katarzyna87
ja osobiście polecam diete wysokobiałkową :) w 3 miesiące schudłam na niej 10 kg :))) bez jojo :)))
a oprucz jaj co jadłaś
(2012-07-25 21:05:12) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katarzyna87
A ja polecam diete 1000 kcal w miesiąc schudłam 6 kg. nie ma efektu jojo, po pół toku waga poszła kg do góry ale to przez moje niedbalstwo, diety kapuścianej nie polecam ja po pirwwszym dniu nie mogłam patrzeć na tą zupe z kapusty bleee
mogła byś mi podać jadłospis
(2012-07-25 21:16:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aniolekbb
Ja na diecie 1000 kcal jadłam praktycznie wszystko co zdrowe unikałam potraw tłustych , smażonych i słodyczy itp no i jakoś waga spadała oczywiście po 2 tyg był zastój wagi ale to normalne bo na początku praktycznie to co zrzucamy to woda z organizmu a dopiero później tłuszczyk:)
Dieta 1000 kalorii
6-8 kg w ciągu miesiąca Codzienny jadłospis ma tylko 1000 kalorii. Dieta jest tak zbilansowana, aby dostarczyć organizmowi niezbędnych składników, a więc są w niej białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i mikroelementy. Wszystko w odpowiednich ilościach i „odchudzone”.
Zasady diety:
Zaplanuj 5 posiłków dziennie: śniadanie (250 kcal), drugie śniadanie (100 kcal), obiad (350 kcal), podwieczorek (100 kcal) i kolację (200 kcal). Przez miesiąc z tej diety mogą korzystać wszyscy. Dłuższe jej stosowanie wymaga konsultacji z lekarzem. Dietę 1000 kalorii żywieniowcy uważają za jedną z bezpieczniejszych. Osoby ciężko pracujące fizycznie przekonają się jednak, że 1000 kalorii dziennie to zbyt mało. Mogą zatem wybrać podobną dietę, dostarczając organizmowi np. 1500 kcal.
dzień pierwszy

ŚNIADANIE:
- 1 bułka pełnoziarnista z margaryną, - 2 cienkie plasterki wędliny drobiowej, - kilka plasterków świeżego ogórka, - herbata lub kawa bez cukru
DRUGIE ŚNIADANIE:
- 1 jabłko
OBIAD:
- 10 dag piersi kurczaka uduszonej na oliwie z warzywami, - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
PODWIECZOREK:
2 biszkopty
KOLACJA:
sałatka z tuńczyka (120 g tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy i 2 łyżkami gotowanego ryżu, dopraw do smaku solą i pieprzem), 1 szklanka soku owocowego
dzień drugi

ŚNIADANIE:
1 tost z odrobiną odtłuszczonej margaryny, dżemu lub marmolady o obniżonej zawartości cukru, herbata lub kawa bez cukru
DRUGIE ŚNIADANIE:
1 nektarynka
OBIAD:
1 kotlet schabowy - usuń tłuszcz z mięsa, posmaruj je 1 łyżeczką margaryny, posyp suszoną cebulą i drobno pokrojoną szałwią, grilluj ok. 8 minut z każdej strony
PODWIECZOREK:
2 herbatniki
KOLACJA:
ziemniaki z fasolą - obierz 1 ziemniaka, nakłuj go widelcem, posyp przyprawą do grilla i piecz w piekarniku (190 stopni) 1 godzinę. Podgrzej 100 g fasoli z puszki. Ziemniaka z wierzchu natnij na krzyż i ściśnij boki, aby się otworzył. Nałóż na wierzch fasolę, posyp startym serem cheddar (10 g) i zapiecz, aż się roztopi.
dzień trzeci

ŚNIADANIE:
- 1 pieczone jajo, - 1 kawałek pełnoziarnistego pieczywa chrupkiego z odrobiną niskotłuszczowej margaryny, - kawa lub herbata z mlekiem
Pieczone jajo
- 1/2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny - 1 jajo - 2 łyżeczki odtłuszczonej śmietany - sól - świeżo zmielony pieprz Wysmaruj margaryną kokilkę do zapiekania. Wbij do środka jajo, na nie nałóż śmietankę. Oprósz solą oraz pieprzem i piecz 8-10 minut w piekarniku uprzednio nagrzanym do temperatury 200 stopni.
DRUGIE ŚNIADANIE:
1 banan lub 10 dag serka homogenizowanego
OBIAD:
gulasz z bekonu - podsmaż na margarynie bekon (1 mały stek) z 1/2 pokrojonej w plasterki cebuli, 1/2 pora oraz 1/2 marchwi, dodaj 1/4 jabłka, 60 g brukselki, 3/4 szklanki bulionu, sól i pieprz oraz przyprawę do zup. Gotuj 20 minut, a następnie dodaj 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki. PODWIECZOREK: 1 mandarynka i 1 ogórek (mandarynkę podziel na cząstki, kawałek ogórka pokrój na taką samą liczbę plasterków, nadziej po jednym na wykałaczkę)
KOLACJA:
zapiekanka z warzyw - rozpuść na patelni 1/2 łyżki margaryny i ułóż na niej warstwę pokrojonych w plasterki ziemniaków (50 g), cebuli i startego sera cheddar (10 g), przypraw solą i pieprzem, ułóż następną warstwę. Duś pod przykryciem ok. 30 minut. Zapiekankę posyp pozostałym serem, patelnię wstaw do piekarnika i piecz bez przykrycia, aż ser się zarumieni.
dzień czwarty

ŚNIADANIE:
berlińska przekąska, kawa lub herbata
Berlińska przekąska
- 1 kromka pumpernikla - 1 łyżeczka chudego serka topionego - 1 plasterek szynki westfalskiej - 1 pokrojony w plasterki pomidor - 1 gałązka pietruszki Posmaruj pumpernikiel serem, połóż na niego szynkę i plastry pomidora, udekoruj pietruszką.
DRUGIE ŚNIADANIE:
- 1 opakowanie chudego serka wiejskiego
OBIAD:
- stek z szynki lub bekonu (ok. 175 g) Usuń tłuszcz z mięsa. Posmaruj stek 1 łyżeczką roztopionej margaryny i piecz w piekarniku kilka minut z każdej strony
PODWIECZOREK:
- 1 kiwi z serkiem (kiwi schłódź, zetnij czubek, miąższ wymieszaj z 1 łyżeczką chudego serka wiejskiego)
KOLACJA:
kiełki fasoli z krewetkami (1 kromkę chleba posmaruj odrobiną margaryny, wymieszaj garstkę kiełków fasoli z 1 łyżką obranych krewetek i małym kawałkiem posiekanego ogórka, dodaj kilka kropli sosu sojowego i sok z cytryny, ułóż na chlebie i posyp pieprzem)
dzień piąty

ŚNIADANIE:
- 1 szklanka soku pomarańczowego, serowy tost francuski
Serowy tost francuski (3 porcje)
- 1 łyżeczka startego sera cheddar - 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - szczypta pieprzu cayenne - 3 kromki bagietki, grubości 5 mm Wymieszaj ser z margaryną, pietruszką i pieprzem cayenne. Zapiecz kromki bułki z jednej strony. Rozprowadź serową mieszankę po nieopieczonej stronie kromki i włóż bagietki z powrotem do opiekacza, aż się zrumienią.
DRUGIE ŚNIADANIE:
- 3 suszone morele
OBIAD:
- szaszłyki z sosem orzechowym
Szaszłyki z sosem orzechowym (4 porcje)
- 1 szklanka orzechów włoskich w kawałkach - 2 posiekane cebule dymki - 4 łyżki bulionu wołowego z 1/2 kostki - 3 łyżki soku cytrynowego - 1/4 łyżki mielonego imbiru - 450 g chudej wołowiny na pieczeń - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 1 szklanka twarożku - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko Zmiksuj na gładką masę w blenderze lub malakserze orzechy, cebulę, bulion, sok z cytryny, imbir, sól i pieprz. Nadziej mięso na patyczki i ułóż je na ruszcie do pieczenia. Z wierzchu posmaruj odrobiną sosu orzechowego. Grilluj, a gdy mięso zmięknie, przełóż je na ogrzane talerze. Rozmieszaj twarożek z resztą sosu orzechowego. Jedz w małych naczyniach z mięsem i ryżem.
PODWIECZOREK:
pomidory z twarożkiem (2 pomidory przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, napełnij serkiem wiejskim wymieszanym ze szczypiorkiem)
KOLACJA:
- specjał z salami i szpinakiem
Specjał z salami i szpinakiem
Rozgnieć 50 g rozmrożonego szpinaku z 1 łyżką niskotłuszczowego miękkiego sera, dopraw gałką muszkatołową i rozprowadź na kawałku pumpernikla. Kromkę przekrój na pół. Udekoruj każdą połówkę cienkimi plasterkami salami, przekrojonego i złożonego na kształt rożków. Przybierz listkiem pietruszki.
dzień szósty

ŚNIADANIE:
- 2 plasterki żółtego sera, - 1 mały pomidor, - 1 kromka cienko posmarowanego pieczywa, - kawa lub herbata
DRUGIE ŚNIADANIE:
- 1 małe opakowanie niskotłuszczowego jogurtu owocowego
OBIAD:
- ryż z jajem
Ryż z jajem (4 porcje)
- 1 opakowanie ryżu z warzywami - 4 jaja Wsyp paczkę ryżu na dużą patelnię, dodaj wodę, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj 15 minut. Zdejmij pokrywkę i zrób 4 zagłębienia w ryżu. Do każdego z nich wbij jajo. Ponownie przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż jaja się zetną. Ryż jedz na ciepło, zaraz po przygotowaniu.
PODWIECZOREK:
- 3 suszone śliwki (śliwki natnij z boku, usuń pestkę, w środek włóż nadziewaną zieloną oliwkę)
KOLACJA:
- 1 kanapka z wątrobianką, - 1 szklanka soku owocowego
Kanapka z wątrobianką
Rozgnieć 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny z 1 łyżką żurawiny do mięs i rozsmaruj na kromce chleba bez skórki. Przekrój kromkę na pół. Na wierzchu każdej połówki ułóż po 2 cienkie pasterki wątrobianki.
(2012-07-26 08:24:33 - edytowano 2012-07-26 08:26:38) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dominika0209
ja osobiście polecam diete wysokobiałkową :) w 3 miesiące schudłam na niej 10 kg :))) bez jojo :)))
a oprucz jaj co jadłaś


serki wiejskie , jogurty naturalne, gotowanego kurczaka , pieczywo wasa i wafle ryżowe , szpinak , brokuły gotowane, wszystkie warzywa ,jabłka , ogrooomnąąą ilość grejpfrutów , twaróg ale bez tłuszczu , mleko... :p

Po ciązy napewno będę ją stostowac :)

Podobne pytania