do mam, które gotują obiadki na kilka dni,tygodni :) mmaja |
2011-08-12 16:28
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

jak je przechowywać...? mrozić jak tak to w czym...? wekować...? ja dotychczas gotowałam obiadek na chwilę przed spożyciem :) chciałabym zrobić obiadki na tydzień lub dwa dla małego... czy któraś z Was ma sprawdzone sposoby przechowywania jedzonka?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2011-08-12 16:47:49) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mola
Właściwie to mała je większość posiłków z nami, ale są potrawy które przygotowuje specjalnie dla niej, np gotuje wielki gar zupy wsadzam do słoików i mrożę.. Z mięsa które zostanie mi z wywaru robię kotleciki. Obieram z kości, rozdrabniam w blenderze, albo siekam nożem, dodaje jajko zioła jakieś przyprawy. Formuje kotleciki, obtaczam w bułce tartej bądź w innej panierce(tak jak normalne mielone) i smażę na patelni z odrobiną oleju czy oliwy. Takie kotleciki można włożyć do opakowania na żywność i zamrozić. Można też opakować folią aluminiową.
(2011-08-12 19:31:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa
@mola
i nie pękają ci te słoiki? ja pare razy próbowałam zamrozić i za każdym razem pękał.


zupy wekuje.
a mięsko,warzywa-mrożę
(2011-08-12 19:46:21) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
em3
ja czesc mroze, wiekszosc wekuje (gorącą zupke wlewam do wyparzonego w piekarniku słoiczka,zakrecam i odwracam do góry dnem) przechowuję w lodówce. ostatnio jak dałam dużo cukini to mi się zepsuło:/
(2011-08-12 21:40:10) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
monica
my wekujemy :)

Podobne pytania