do mam z wyższym lewelem kulinarnym niz ja - szpinak marta26marca |
2014-02-06 12:44
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

jadłam parę razy i bardzo mi smakował, chciałabym sama zrobić ale kogo nie zapytam to mówią że szpinak jest ciężki do przygotowania, a może Wy macie jakiś spr. sposób aby wyszedł smaczny:) prosiłabym o przepisy:)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

9

Odpowiedzi

(2014-02-06 12:52:27 - edytowano 2014-02-06 13:07:02) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
arletka1991
Polecam ugotowac makaraon Pappardelle. Osobno zagrzac szpinak (moze byc mrożony, ja takiego teraz uzywam), posolic, popieprzyc, dodac czosnek, dusic i już :) Dodatkowo gouję na parze lososia surowego (ale niektórzy dodają też wędzonego). Potem łososia łączę ze szpinakiem i dodaję z łyżkę śmietany. Podgrzewam. Wykładam na talerze makaron, posypuję startym serem i zalewam łososiowo-szpinakowym sosem :)
(2014-02-06 13:00:04) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kmdm
ja zawsze na oliwe daje czosnek potem dodaje szpinak troche masła dla smaku troche vegety wiem nie za zdrowo ale smakuje :) na koniec dodaje smietany 30
(2014-02-06 15:14:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986
farsz do pierogów: szpinak smażysz z czosnkiem i fetą
pieczarki nadziewane: szpinak smażysz z czosnkiem i pomidorkami (miąższem)
Makaron ze szpinakiem: szpiank smażysz z czosnkiem i zaprawiasz gęstą śmietaną
Do każdego przepisu dodajesz sól, pieprz i w zależności jak lubisz papryczkę, oregano, bazylię ogólnie troszkę ziół. W szpinaku najważneijszy jest czosnek bez niego będzie niedobry.
(2014-02-06 23:22:52) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe
Podsmaż na odrobinie masła z cebulką (lub ugotuj i odcedź), wymieszaj pare jajek z przyprawami i zalej szpinak. Mozesz zrobić jako plaski omlet lub dodając ociupinke smietany jako tortille. Czasami dodaje pokrojona szynke. Albo ugotuj szpinak, jajka zmieszaj z przyprawami a potem ze szpinakiem. Do żaroodpornego naczynia i 20 min w piekarniku(w microfali tez wychodzi tylko troche dluzej musisz trzymac)
(2014-02-07 16:09:40 - edytowano 2014-02-07 16:11:49) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
santy
Masło, szpinak, czosnek, pieprz, sól. Kwaśna śmietana, np. do zupy 18 % - wszystko razem na patelni podgotowujesz w podanej kolejności.

Zawijasz w lekko osolone naleśniki z wędzonym łososiem posypanym świeżym koperkiem.

Podobne pytania