Odpowiedzi
dziękuję:)
PIEPRZENIE! nie nie nie, Kukurydzę gotuje się bardzo krótko!. Znam przepis by zrobic taką jak w KFC!.. Gotujesz wodę, dodajesz soli - szczyptę. Następnie do wrzącej dodajesz kukurydzę.. po 10min wyciągasz, i wrzucasz na patelnie na której jest rozpuszczone masło, obtaczasz.. po 1-2min z jednej strony.. No pycha!! Im dłuzej gotujesz, tym bardziej robi sie twarda, z korzystaj z rady .. jadam taką kukurydzę co 2 dzień :)
hehe coś w tym jest. pamiętam kiedyś na wakacjach nazbieraliśmy kukurydzy i gotowaliśmy... gotowaliśmy i......... gotowaliśmy. po dobrych 2-3 nadal była twarda :D i mało zjadliwa :/
PIEPRZENIE! nie nie nie, Kukurydzę gotuje się bardzo krótko!. Znam przepis by zrobic taką jak w KFC!.. Gotujesz wodę, dodajesz soli - szczyptę. Następnie do wrzącej dodajesz kukurydzę.. po 10min wyciągasz, i wrzucasz na patelnie na której jest rozpuszczone masło, obtaczasz.. po 1-2min z jednej strony.. No pycha!! Im dłuzej gotujesz, tym bardziej robi sie twarda, z korzystaj z rady .. jadam taką kukurydzę co 2 dzień :)
Kultury troszke.. Nie wszyscy lubia kukurydze z kfc to raz, a dwa jak gotujesz kukurydze godzinke,poltorej to wcale nie robi sie twarda.Nie podwazam, ze kukurydza w sposob jaki robisz tobie nie smakuje, ale nie oznacza, ze wszystkim smakowac bedzie !!
Dla mnie kukurydza wyjeta z wrzatku po 10 minutach obtoczona maslem czy nie bedzie paskudna !
Swoja droga tylko ty masz racje, a wiekszosc przepisow nie ?!
pewnie nazbieraliście dzikiej kukurydzy z pola, która nadaje się jedynie dla zwierząt.. taką to możesz gotować i gotować.. i dalej będzie twarda.
ale na pewno tez zależy od gatunku kukurydzy, i jej "starości", na pewno najgorsza jest ta najpóźniejsza. najszybciej gotuje się ta, która pojawia się jako pierwsza w sezonie.
listopadowa -
pewnie nazbieraliście dzikiej kukurydzy z pola, która nadaje się jedynie dla zwierząt.. taką to możesz gotować i gotować.. i dalej będzie twarda.
no co ty nie powiesz :Dpewnie nazbieraliście dzikiej kukurydzy z pola, która nadaje się jedynie dla zwierząt.. taką to możesz gotować i gotować.. i dalej będzie twarda.
a powiedz mi jaka jest różnica między kukurydzą zwierzęcą a taką dla ludzi? oczywiscie pomijam różnice w długości gotowania :D