jak to jest z tym glutenem? kiedy wprowadzac i jak ? 8karo8 |
2013-09-30 18:06
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

słyszałam o dodawaniu kaszki manny do obiadków lub deserków. to ma byc zwykła kasza ze sklepu spożywczego, czy jest jakas specjalna dla dzieci ? a czy mozna gluten wprowadzac czyms innym niz kaszką?? i w ogóle w jakich proporcjach się to podaje? moje dziecko zaraz skonczy 5 msc.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2013-09-30 18:34:11) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
Nie podawalam kaszy manny corce w ogole. Gluten wprowadzalam w 7 miesiacu owsianka z bobowity. Normalna jej porcja to -4 łyżki stołowe na 140 ml wody. Ja przez pierwsży tydzien dodawalam 1/4 tej porcji do deserku owocowego,potem 1/3 przez kolejny tydzien a potem już normalną porcję kaszki owsianej podawalam na śniadanie i podaje do dziś
(2013-09-30 20:12:21) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
alinka85
a ja podawalam zwykla manna ze sklepu tylko gotowana na wodzie do obiadku pol lyzeczki po 2 tyg zwiekszylam do lyzeczki a potem dawalam kaszke z glutenem itd

Podobne pytania