2013-12-21 18:51 (edytowano 2013-12-21 18:52)
|
w przepisie napisane jest zeby GOTOWAĆ MM i dosypac mąki ziemniaczanej. ale przeciez mm nie mozna nawet podgrzewać, więc jak je zagotowac :/ ??
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Ja robiłam na soku- 120 ml soku np gruszkowego-odlewasz 60 ml i gotujesz, w 30 ml rozrabiasz 1 lyzeczke maki ziemniaczanej i 1 zoltko,jak się sok zagotuje to wlewasz na wrzatek i mieszasz aż się wszystko połączy i zacznie bulgotac. Odstawiasz do ostygniecia,a w pozostałych 30 ml rozrabiasz 4 miarki mm i dodajesz do przestudzonego budyniu. Ja na wierzchu polewalam sokiem z malin.
JEZELI mialabym robić taką głupotę gotujac mm to wolalabym zrobić budyn po prostu na mleku krowim. Mm się nie gotuje,a maks. temp w jakiej można rozprowadzać to 40 st. Po coś to raczej producent zaznaczyl na opakowaniu i raczej wątpię żeby któras z doradzajacych aby gotowac mm bo dziecku nic nie jest -jest od niego madrzejsza
odpowiedź od ekspertów z Hipp
normalnie gotujesz mleko modyfikowane jak robisz budyn,a nie na zadnej wodzie jak pisala ktoras...mnie mama moja uczyla gotowac budyn na mm bo sama mnie i brata karmila mlekiem modyfikowanym ,bo sama gotowalam mojemu budyn.dosypujesz maki ziemniaczanej i tyle:)..ja potem dodaje soku z malin wlasnorecznie robionego ;).twarozek z mm tez robisz normalnie wypujesz mleko zalewasz woda i gotujesz zakwaszasz cytryna zeby ci sie twarozek wytworzyl..potem saczysz przez sytko z malymi otworami albo przez gaze oddzielasz twarozek od wody..;)
Chyba na tym Twoim pielegniarstwie uczą takich glupot. Ja pierd. rozwalilas mnie z tym twarozkiem. Mama powinna Cię jeszcze oswiecic tym że kiedyś mleko modyfikowane zawsze się najpierw gotowalo ( takie kiedyś byly mleka) ale cywilizacja ruszyła do prZodu celem udogodnienia matkom karmiacym swoje dzieci mm żeby mogły szybciej je przygotować bez gotowania i późniejszego studzenia.
Mm się absolutnie nie gotuje.
Ja robiłam na soku- 120 ml soku np gruszkowego-odlewasz 60 ml i gotujesz, w 30 ml rozrabiasz 1 lyzeczke maki ziemniaczanej i 1 zoltko,jak się sok zagotuje to wlewasz na wrzatek i mieszasz aż się wszystko połączy i zacznie bulgotac. Odstawiasz do ostygniecia,a w pozostałych 30 ml rozrabiasz 4 miarki mm i dodajesz do przestudzonego budyniu. Ja na wierzchu polewalam sokiem z malin.
JEZELI mialabym robić taką głupotę gotujac mm to wolalabym zrobić budyn po prostu na mleku krowim. Mm się nie gotuje,a maks. temp w jakiej można rozprowadzać to 40 st. Po coś to raczej producent zaznaczyl na opakowaniu i raczej wątpię żeby któras z doradzajacych aby gotowac mm bo dziecku nic nie jest -jest od niego madrzejsza
Dorotka jesteś moim expertem w kwestii żywienia :D zawsze jak zadam na ten temat pytanie to Twoja odpowiedź jest najmądrzejsza ;*Ja robiłam na soku- 120 ml soku np gruszkowego-odlewasz 60 ml i gotujesz, w 30 ml rozrabiasz 1 lyzeczke maki ziemniaczanej i 1 zoltko,jak się sok zagotuje to wlewasz na wrzatek i mieszasz aż się wszystko połączy i zacznie bulgotac. Odstawiasz do ostygniecia,a w pozostałych 30 ml rozrabiasz 4 miarki mm i dodajesz do przestudzonego budyniu. Ja na wierzchu polewalam sokiem z malin.
JEZELI mialabym robić taką głupotę gotujac mm to wolalabym zrobić budyn po prostu na mleku krowim. Mm się nie gotuje,a maks. temp w jakiej można rozprowadzać to 40 st. Po coś to raczej producent zaznaczyl na opakowaniu i raczej wątpię żeby któras z doradzajacych aby gotowac mm bo dziecku nic nie jest -jest od niego madrzejsza
Niemniej jednak dziękuję również pozosatłym za porady :)