lubie zupy krem a w dodatku jak piszesz sa bardzo mało kaloryczne ;)) polecam równiez szpinakowa ;)))
Najbardziej aktywne
Komentarze
Wyświetlono: 11 - 20 z 51.
a oto kilka wskazówek znalezionych w internecie :
Warzywa korzeniowe (ziemniaki) gotuj w mundurkach – będą smaczniejsze i zachowają więcej witamin. Po umyciu zalej je wrzątkiem lub ugotuj na parze. Ziemniaki, ryż i makaron ugotuj i wstaw do lodówki na 24 godziny. Zawarta w nich skrobia przekształci się w tzw. skrobię oporną, która reguluje trawienie i działa podobnie jak błonnik, m.in. obniżając poziom glukozy we krwi. Zielone warzywa: brukselkę i brokuły gotuj tego samego dnia, najlepiej w dużej ilości wody, by zachowały naturalną intensywną barwę. Twarde warzywa o wyraźnym ostrym smaku, np. cebulę i czosnek, pokrój drobniej niż pozostałe składniki. Surowe warzywa i owoce obierz w ostatniej chwili, sałatę porwij palcami i skrop sokiem z cytryny. Tuż przed podaniem dodaj posiekane zioła: koperek, natkę, miętę, bazylię, które wzbogacają smak i wspomagają trawienie. Śmietanę lub majonez zastąp oliwą, olejem lub jogurtem naturalnym, wystarczy je wymieszać z zawartością torebki sosu instant. Sałatki przyrządzaj tuż przed podaniem. Można je przechowywać w lodówce nie dłużej niż dobę
a z tego powodu ze mamy czas na kolacje kilka dobrych rad znalazłam w necie ;)))
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Zdrowa-i-niskokaloryczna-kolacja_35345.html
witam:) wszystkich również podam przepis od 2 dni stosuje roladki z szynki
szynka cienkie plasterki jak najszersza
ser bialy lub feta orzechy pokrojone na drobno łyzka joguru to wymieszać doprawiamy do smaku
i zawijamy pierwsza szynka na to szpinak świeży i ser z orzechami i zawijamy:)
smacznego:)
Brzmi smacznie ;) jutro zrobie na sniadanie:) tylko ser feta chyba jest kaloryczny
Wartość energetyczna w 1 porcji [135 g]: 294,30 kcaltakze chyba lepszy bedzie ser biały;))
ale mozna wymieszac ja mieszam z zwykłym zeby nie był słony:) robiłam jeszce takie zawijasy z innym nadzieniem
tunczyk ser pietruszka i szpinak:)
a jeszce jeden mam
migdały płatki jajka jogurt naturalny i łyzka majoneu i musztarda z gorczyca ta składniki
jajko na twardo ugotowac przeciac na pół
płatki migdałów na patelni podprazyc
łyzka majonezu i jogurtu z łyzeczka musztardy z gorczyca wymieszac
i kładziemy jajko połówke posmarowac tym dresingiem posypac migdałami i dresing
smacznego:)
hej dziewczyny ;) co smacznego -małokalorycznego dzis jadłyscie?;)) ja zrobiłam zupke warzywna na cienkim rosołku bez zabielania ... ale zjadlam prawie cały garnek...
u mnie na śniadanie był mały jogurt z musli. na obiad sałatka z brokuła, 3 jajek na twardo, 3 plasterków szynki z indyka i polane sosem czosnkowym (sos na jogurcie greckim light).
ja od kilku dni jem tylko jajka i chlebek wassa, do tego jakis owoc lub warzywo... mniam
podula, bo nam znikniesz! nie szalej aż tak:)
poducha, nie wolno sie katowac, bo potem zatesknisz za czyms co nie moglas jesc i przez to sie napchasz ktoregos dnia i bedzie efekt jojo...wzmocnij cwiczenia a jedz ladnie 5 lekkich posilkow i zdrowych. oto ciocia dobra rada:) którą dzis warto posluchac:)