Nie no tak to ja bym z głodu umarła :) A bardziej od chleba wassa polecam chleb orkiszowy . jest drogi ,ale naprawde warty ceny.
Najbardziej aktywne
Komentarze
Wyświetlono: 21 - 30 z 51.
badangel. musze sprobowac:) 100% orkiszowy czy jakas mieszanka? ile kosztuje mniej wiecej?
a ja się zapisałam ze względu ma mój żołądek,często mnie boli jak zjem coś bardzo niezdrowego,może podłapię jakiś przepis na "lekkie dania"
tak orkiszowe są super rzeczy. ja mąkę orkiszową kupuję, makarony też. chleba staram się nie jeść...ale czasami skubnę świeżą bułeczkę cieplutką ;]
Toffinka ja dzis kupiłam w tesco za 4.60 ;) ale ma naprawde wiele zalet ;) moja mama np z białego chleba przeszła na orkiszowy i nie jadła smazonego i tustego i schudła 11 kg ;) poczytaj sobie o tym chlebie;)
ewelina witamy;))
A dziewczyny jest cos czym mozna by było zagescic sos co by mialo mniej kalori jak zagescic zwykła mąka? lubie sosy ale sa strasznie kaloryczne . a ta mąką orkiszową mozna zageszczac sosy?
można, ale wciąż mąka czy to orkiszowa czy zwykła są kaloryczne. sosy można zagęszczać warzywami np. marchewką, ziemniakiem.wrzuca się warzywka do sosu a jak się już dobrze pogotują można zblendować. ziemniaki się wspaniale sprawdzają. sam ziemniak jest mniej kaloryczny niż mąka.
czekaj czekaj jak z ziemniaka? jak chcialabym zrobic mięsko w sosie to do tej wody mam dodac ziemniaka ugotowanego i zblendowac tak?
aa ja zagęszczam prawie wszystko takim jogurtem: http://kobieta20.pl/media/artykuly/ze_smakiem/greckie_rajniki_smaku.jpg
dobry bo nie jest kwaskowaty jak zwykły jogurt no i ma 76kcal w 100g.
nie nie kochanie. masz mięsko i do tego mięska już na samym początku dodajesz sobie obrane i pokrojone w grubszą kostkę ziemniaczki (taka kostka 2cmx2cm) to się gotuje może się nawet rozgotować. jak mięsko będzie dobre to się wyciąga je, blenduje sos i gotowe. sos nie będzie tak gęsty że łyżka staje, ale też nie będzie rzadki jak woda.