nie na temat. jakie garnki polecacie na plyte indukcyjna?? martuchaaaa89 |
2013-01-14 21:10
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

13

Odpowiedzi

(2013-01-14 21:13:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anetiii19
Wcale nie polecam tej zjebanej płyty indukcyjnej!! ostatnio coś się psuje a dodam że nie mamy byle jakiej. Nie świeci się i trzeba w ciemno włączać ją. Czasami załączy , albo sama się wyłączy. Masakra
(2013-01-14 21:16:13) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aniolekbb
Ja mam z austryjackiej firmy rossler i jestem zadowolona a garnki kupiłam na allegro chyba za ok 140 zł cały kpl.
(2013-01-14 21:24:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mroweczka78
Większość garnków chodzi na płycie indukcyjnej, również te starszego typu emaliowane. Choć w tych specjalnie do tego celu przeznaczonych gotuje się trochę szybciej. Ja kupowałam w Media Markt przy zakupie kuchenki, ale nie pamiętam firmy.
(2013-01-14 21:27:11) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anikaa269
jakie garnki? nowe:P my zmienilismy dom i teraz mamy taka plyte i w sumie wiekszosc garnkow albo patelni an ktorych jest sadz,albo do wyrzucenia albo do szorowania bo sie przypala. Narazie 2 mce jej uzywam, plusem jest to,ze jest latwa do mycia, nachlapiesz-wytrzesz i po sprawie. Ale mam wrazenie ze sie dluzej rozgrzewa olej np.
(2013-01-14 21:32:52) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mroweczka78
jakie garnki? nowe:P my zmienilismy dom i teraz mamy taka plyte i w sumie wiekszosc garnkow albo patelni an ktorych jest sadz,albo do wyrzucenia albo do szorowania bo sie przypala. Narazie 2 mce jej uzywam, plusem jest to,ze jest latwa do mycia, nachlapiesz-wytrzesz i po sprawie. Ale mam wrazenie ze sie dluzej rozgrzewa olej np.
ja mam zupełnie inne wrażenia, woda np. na makaron gotuje się błyskawicznie, na początku nie mogłam się po kuchence gazowej przyzwyczaić do tego, że już gotowe :) Naczynia mam czyściutkie i nieprzypalone, oczywiście nie smażę na 8 czy 9 poziomie, bo u mnie temperatura jest wtedy bardzo wysoka. Ale może zależy od firmy i rodzaju płyty.
(2013-01-14 21:37:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martuchaaaa89
ja walsnie zastanwialam sie nad plyta gazowa a indukcyjna.indukcja wygrala .
jakiej firmy plyty macie??
(2013-01-14 21:53:53) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anikaa269
jakie garnki? nowe:P my zmienilismy dom i teraz mamy taka plyte i w sumie wiekszosc garnkow albo patelni an ktorych jest sadz,albo do wyrzucenia albo do szorowania bo sie przypala. Narazie 2 mce jej uzywam, plusem jest to,ze jest latwa do mycia, nachlapiesz-wytrzesz i po sprawie. Ale mam wrazenie ze sie dluzej rozgrzewa olej np.
ja mam zupełnie inne wrażenia, woda np. na makaron gotuje się błyskawicznie, na początku nie mogłam się po kuchence gazowej przyzwyczaić do tego, że już gotowe :) Naczynia mam czyściutkie i nieprzypalone, oczywiście nie smażę na 8 czy 9 poziomie, bo u mnie temperatura jest wtedy bardzo wysoka. Ale może zależy od firmy i rodzaju płyty.
mi chodzi o to,ze wczesniej mielismy gazowke i te garnki no juz po jakims czasie mialy taka sadz od ognia, i jak tych samych garnkow zaczelismy uzywac na indukcyjnej to wtedy ta sadz sie przypalala, od spodu garnka, nie w srodku potrawy:) trzeba porzadnie wyszorowac od spodu jak sie uzywane po gazowce garnki uzywa na indukcyjnej potem.
(2013-01-14 21:55:31) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mroweczka78
jakie garnki? nowe:P my zmienilismy dom i teraz mamy taka plyte i w sumie wiekszosc garnkow albo patelni an ktorych jest sadz,albo do wyrzucenia albo do szorowania bo sie przypala. Narazie 2 mce jej uzywam, plusem jest to,ze jest latwa do mycia, nachlapiesz-wytrzesz i po sprawie. Ale mam wrazenie ze sie dluzej rozgrzewa olej np.
ja mam zupełnie inne wrażenia, woda np. na makaron gotuje się błyskawicznie, na początku nie mogłam się po kuchence gazowej przyzwyczaić do tego, że już gotowe :) Naczynia mam czyściutkie i nieprzypalone, oczywiście nie smażę na 8 czy 9 poziomie, bo u mnie temperatura jest wtedy bardzo wysoka. Ale może zależy od firmy i rodzaju płyty.
mi chodzi o to,ze wczesniej mielismy gazowke i te garnki no juz po jakims czasie mialy taka sadz od ognia, i jak tych samych garnkow zaczelismy uzywac na indukcyjnej to wtedy ta sadz sie przypalala, od spodu garnka, nie w srodku potrawy:) trzeba porzadnie wyszorowac od spodu jak sie uzywane po gazowce garnki uzywa na indukcyjnej potem.
a co do tego się zgodzę, trzeba porządnie wszystko wyszorować przed postawieniem na płycie, bo potem ani rusz.
(2013-01-14 21:58:02) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mroweczka78
ja walsnie zastanwialam sie nad plyta gazowa a indukcyjna.indukcja wygrala .
jakiej firmy plyty macie??
ja mam całą kuchenkę, nie oddzielną płytę http://www.ceneo.pl/9661759, ale kupowałam już ponad dwa lata temu taniej, niż jest tutaj.

Podobne pytania