potrawy świąteczne a regionalne malwina1987 |
2012-12-04 09:45
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

zawsze mi się kręciło, co jest potrawa wigilijną, a co regionalną. Może dlatego, że mama była z dolnego śląska a tata z Warmii i mazur a mieszkamy w Gdańsku :-) nigdy nie jadłam np. kutii czy łazanek, za to zawsze bigos, grzybową, pierogi, barszcz, śledzie. Teraz mam własną rodzinę i może stworze własne wigilijne menu. Coś polecacie ? (proszę proste i smaczne )

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2012-12-04 10:16:49) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mikeyla91
u mnie zawsze obowiazkowo zupa grzybowa, groch z kapusta ,ryba po grecku , makowiec, barszcz z uszkami, slatka warzywna , pierogi ,szuszone grzybki odsmażane z cebulka, kluski z makiem
(2012-12-04 10:43:27) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylkaaaaaaaa
ja sobie nie wyobrażam wigilii bez barszczyku i gołąbków z ryżem i pieczarkami :)
(2012-12-04 10:50:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natinl
U mnie sie robilo zawsze i obowiazkowo sledzie w smietanie, ryby w zalewie octowej, makowki, kapusta zasmazana z grzybami, pierogi i takie tam czasem to czasem tamto :P a w tym roku mam tez pierwsze swieta z dala od domu ze swoja nowa rodzina, wiec menu juz skomponowane, zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Podobne pytania