pytanie nie na temat, bigos :P «konto zablokowane» |
2011-11-29 11:30
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

dziewczyny obiecałam dziś mojemu facetowi że zrobie bigos, pierwszy raz w życiu robiłam, no i wyszedł troszke za kwaśny. Chyba coś nie tak zrobiłam z kapustą, zapomnialam wypłukać. co mogłabym zrobić, dodać żeby uratować go jeszcze

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

5

Odpowiedzi

(2011-11-29 11:39:25) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izabela8401
dodaj cukru ale powoli żebyś nie przesadziła :)
(2011-11-29 11:41:47) cytuj
jeżeli wyszedł tylko troszeczkę za kwaśny to spróbuj dodać rodzynek lub troszeczkę powideł. Albo wez jakąś część bigosu i odcedz na durszlaku. Po zmieszaniu powinien być ok.(co najwyżej pózniej możesz doprawić jeżeli troszkę straci smak)
Mam nadzieję ze pomoglam;)
(2011-11-29 11:54:20) cytuj
albo odgotuj słodką kapustę w oddzielnym garnku i potem dodaj u nas zawsze sie robi taki pół na pół i nie płuczemy kapusty jeszcze nigdy nie byl za kwaśny
(2011-11-29 12:13:06) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sea29
albo odgotuj słodką kapustę w oddzielnym garnku i potem dodaj u nas zawsze sie robi taki pół na pół i nie płuczemy kapusty jeszcze nigdy nie byl za kwaśny
ja tez tyak robie i czasem dodaje suszone sliwki...
(2011-11-29 15:29:27) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
truskaffka
ja jak mi za kwaśny wyjdzie odlewam z niego kwaśną wodę i dodają normalną przegotowaną

Podobne pytania