według jakiego przepisy robicie rosół ? ? minka92 |
2012-10-28 13:28
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

j,w

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

13

Odpowiedzi

(2012-10-28 13:32:01) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
miedziana
Hmmmm... na oko ;)
(2012-10-28 13:38:03) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolka23
do zimnej wody wrzucam 2 udka i jak sie zaczyna gotowac to doprawiam kostkami i wegetą gotuje 1,5 godz. dodaje włoszczyzne i jeszcze 30 min i gotowe makaron osobno gotuje
(2012-10-28 13:48:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasiulah
Według przepisu mojego tatusia:

Do zimnej wody wrzucam porcję rosołową i czekam aż się zagotuje i powstana szumowiny, zbieram je, dodaje włoszyczyznę , pieprz w ziarenkach, i kostki rosołowe oraz przysmażoną cebuklę nad ogniem. Gotuje to jeszcze z 40 minut. Smacznego.
(2012-10-28 14:21:27 - edytowano 2012-10-28 16:46:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
Do gara wrzucam - udka i skrzydełka, czasami jakiś kawałeczek wołowinki-wtedy jest lepszy niż na samym kurczaku, (ile to zależy od tego jaki gar), do tego z 7 dużych marchewek, por, kawałek selera, korzeń pietruszki, przypieczoną dużą cebulę,ząbek czosnku, z 5 ziarenek ziela angielskiego,wlewam wodę, doprawiam wegetą, żadnych sztycznych kostek rosołowych nie dodaję. Gotuję na małym ogniu do momentu aż kurczak zrobi się miękki (tak ok 1h, 15 min), szumowiny rzadko kiedy się robią wiec nie mam z reguły co zbierac, wyłaczam, doprawiam pieprzem, niekiedy troszkę soli jak za mało i jest pycha;)
(2012-10-28 14:59:19) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martyna88
Według przepisu mojego tatusia:

Do zimnej wody wrzucam porcję rosołową i czekam aż się zagotuje i powstana szumowiny, zbieram je, dodaje włoszyczyznę , pieprz w ziarenkach, i kostki rosołowe oraz przysmażoną cebuklę nad ogniem. Gotuje to jeszcze z 40 minut. Smacznego.
No co Ty:)to przepis mojej babci i ja też tak gotuję:)cebulka daje super smak:)
(2012-10-28 16:06:32) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam
Do wody ze 2 uda,do tego jakies kosci np;boczek,lub jakies wolowe(przez to ma glebszy smak)to sie pogotuje ,wyciagam szumowiny, przypalam na czarno cebule mala nad gazem,lub na masle podsmarzam,zabek czosnku,warzywa,marchew,pietruszka,nac pietruszki,kawalek selera,czasami dodaje suszone warzywa jak swierzych mam malo,sol ..i jezeli trzeba to dodaje odrobine kostki rosolowej ale nie cala,dzieki miesu innemu tez jak tylko udka smak zazwyczaj sie wydobywa sam bez tej trucizny,dodaje tez suszony lubczyk(polecam),aha i rosol powinno sie gotowac na wolnym ogniu i dlugo..
(2012-10-28 19:43:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
viktor16012013
Do zimnej wody (Duzy gar) wrzucam porcje rosołową, 2 udka i 2 skrzydełka (kurczak bez piersi) zagotuje ściągam szumowiny,potem dodaje 2 kogutki, marchewke, pietruszke, pore,kawałek selera, pietruszke zieloną i podpaloną cebulke dodaje 1 łyżke soli. Całośc sie nie gotuje tylko "pyrka" na wolnym ogniu. Tak około 2 godzin rosół jest gotowy. Smacznego :)

Podobne pytania