Ekspozycja na gluten ... evvka84 |
2013-06-17 22:07
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Dziewczyny jak to jest z tym wprowadzeniem glutenu? Mały skończył 5 miesięcy i skoro zaczął się 6 miesiąc czas na wprowadzanie glutenu. Jak rozmawiam o tym z koleżankami to patrzą na mnie jak na idiotkę, bo o czymś takim nie słyszały. Jedna nawet mi się pyta a co to jest ten gluten? Wg schematów 2-3g glutenu na każde 100ml przygotowanego posiłku, Tylko obeszłam wszystkie sklepy i po 5 miesiącu nie znalazłam żadnej kaszki z glutenem i tylko jedną zupkę, nie będę przecież co dzień słoiczka kupować. Kupiłam więc zwykłą kaszę mannę. I tu zaczyna się jazda, bo jeśli zrobię małemu 100 ml mleka lub więcej z odpowiednia dawką a mi całości nie wypije to dziennej dawki glutenu nie dostanie. Jak u was wyglądało wprowadzanie glutenu?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2013-06-17 22:23:03) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewelinam
Ja akurat ściągam sobie troszkę mleczka i dodaje pół łyżeczki kaszki manny, można też rozrobić trochę wody lub mleka mm. Miałam ten sam dylemat.
(2013-06-18 09:39:05) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marcelka089
ja zaczęłam rozszerzać dietę i ekspozycje na gluten, jak mały miał 5,5 miesiąca. ugotowałam marchewkę z pół łyżeczki kaszą manną. mały nie zjadł wtedy wszystkiego, ale nie dawałam mu dodatkowo samej kaszy. następnego dnia to samo, na 4 zjadał już wszystko. ilość kaszy odmierzałam intuicyjnie. jak po 4 łyżeczkach nic się nie działo, nie patrzyłam już na to w ogóle, czyli ekspozycja zakończona.
(2013-06-18 11:06:26) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roxito
Dodaję do obiadku łyżeczkę kaszki manny.
Gotuję warzywa i mięso (lub rybę), miksuję, wlewam olej, osobno gotuję łyżeczkę kaszy manny w 50 ml. wody i dolewam do zupki.

Podobne pytania