Jak robicie marchwiankę na biegunkę? bafi |
2010-10-07 13:16
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

W necie przepisów milion, z ryżem, z kleikiem, z masłem, z solą z cukrem? A wy jak robicie?

TAGI

biegunka

  

biegunkę

  

marchwianka

  

5

Odpowiedzi

(2010-10-07 13:17:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bafi
Dla dziecka 4,5 m-ca karmionego sztucznie na lekką biegunkę.
(2010-10-07 13:19:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa
yy nie pomoge niestety :(
w zyciu tego nie robiłam,wogole z ta nazwa dopiero dzis sie spotkałam :P ale chetnie sie dowiem.wkoncu czlowiek uczy sie całe życie
(2010-10-07 13:25:11) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bafi
Ja myślałam, ze gotuje się pokrojoną marchewkę do miękkości zalaną wodą tylko żeby ja zakryć a potem robi się z tego papkę blenderem i już. A tu w necie takie przepisy, w jednym nawet napisane żeby 3 h gotować i to z ! napisane :) Nie wiem teraz jak mam to zrobić. Do tej pory dawałam jej marchewkę ze słoiczka taką zeby była bez żadnych dodatków tylko marchew i woda, ale nie pomogło więc lekarka kazała mi zrobić tą tradycyjną z marchewki z domowego ogródka. Marchew już mam od mamy koleżanki z ogródka ale teraz zgłupiałam i nie iwem jak ją przygotowac.
(2010-10-07 15:56:56) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anja
ja na wodzie gotowałam starta na tarce marchewke, łyżeczke ryżu i dla smaku wiórek masła. gotowałam moze 30min i pozniej blenderem miksowałam. przeciez tego gotuje sie odrobine dla takiego dziecka wiec jak to gotowac 3h, chyba zeby woda sie wygotowała i przypalic garczek, nikt nad rondelkiem nie bedzie stał tyle czasu zeby tego pilnowac!!!
(2010-10-07 17:53:49) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bafi
a trzeba każdorazowo świerzą porcję zrobić czy można więcej i trzymać w lodówce? jeśli tak to jak długo?

Podobne pytania