Jak robicie pyzy z farszem, czy tam kluski śląskie finjenta |
2017-04-20 07:26
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Zwał jak Zwał, te które firmuje się kulki z ciasta niczym na kopytka.

Chodzi mi o farsz z mięsa mielonego. Używacie surowy czy smażony, gotowany. Zawsze robiłam z surowego miesa, A tuż wyczytałam że jednak gotowane lub smażone powinno się dawac.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2017-04-20 08:37:34) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
smerfus008
Ja robię zawsze z gotowanego z rosołu formuje kulki niewielkie zrób tak samo z mielonym.
(2017-04-20 09:47:25) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426
Gotowane mięso zmielone później i dodaje cebulkę podsmażoną, sól i pieprz
(2017-04-20 10:53:20) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ania0407
Ja kiedyś też z surowym coś jak na mielone, ale za długo się gotowalo więc zaczęłam najpierw podsmażyć i wtedy robi się szybciej ;)
(2017-04-20 14:20:11) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta
Ja kiedyś też z surowym coś jak na mielone, ale za długo się gotowalo więc zaczęłam najpierw podsmażyć i wtedy robi się szybciej ;)
Raz smażyłam mięsa przed ale było zbyt suche po powtornym gotowaniu.


Dzięki za wskazówki z tym mięsem z rosołu! :)

Podobne pytania