Najbogatszym źródłem żelaza jest mięso wołowe, a zwłaszcza nerki i serce, również wątroba wieprzowa. zelazo zawarte w mięsie wchłania się kilkanascie razy szybciej, niz w produktach roślinnych. Szpinak zawiera sladowe ilosci zelaza, pozniej buraczki i reszta roslin straczkowych. Do tego lekarz ci powinien przepisac jakis preparat tzn tabletki!!
2009-08-16 15:58
|
Odebralam wyniki badan i okazalo sie ze mam za malo krwi.Co jest dobre na poprawe tego.Sok z burakow to wiem,ale co jeszcze??
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Najbogatszym źródłem żelaza jest mięso wołowe, a zwłaszcza nerki i serce, również wątroba wieprzowa. zelazo zawarte w mięsie wchłania się kilkanascie razy szybciej, niz w produktach roślinnych. Szpinak zawiera sladowe ilosci zelaza, pozniej buraczki i reszta roslin straczkowych. Do tego lekarz ci powinien przepisac jakis preparat tzn tabletki!!