2011-11-09 12:34
|
Jest tu sporo mam, które mają takie imprezy już za sobą, więc może podzielą się pomysłami na to co zrobić do jedzenia. Wszystkie moje dania wydają się takie banalne, więc chętnie zrobię coś nowego. Powiem tylko, że będzie 20 osób, lubiący dużo zjeść, kochających mięso i nieprzepadających za sałatkami. Impreza raczej nie skończy się po 2 godzinach, więc dań też musi być sporo. Poratujcie pomysłami:)
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
1 kg karkowki lub schabu.
1,5 litra wywaru warzywnego moze byc z kostki.
4 lyzki oleju.
2 cebule.
2 zabki czosnku.
2 lyzki maki .
1 szklanka gestej smietany . sol i pieprz .sposob przygotowania : kapuste kroimy i zalewamy wywarem gotujemy pod przykryciem ok 30 min od czasu do czasu mieszajac. cebule obieramy i siekamy.rumienimy na oleju i dodajemy do kapusty mieszamy i doprawiamy pieprzem i wycisnietym czosnkiem. Mieso kroimy w plastry delikatnie rozbijamy tłuczkiemi posypujemy sola i pieprzem obtaczamy w mące i smazymy na dobrze rozgrzanym oleju.Naczynie zaroodporne smarujemy masłem i na dnie ukladamy polowe kapusty wykladamy plastry miesa i przykrywamy pozostala kapusta smietane mieszamy z mąka lekko solimy i wlewamy na kapuste .Naczynie wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i zapiekamy ok 50 min. Smacznego:)
ps. sama nie robilam jeszcze tego dania ale jadłam i pychota ;d