2014-04-02 11:50 (edytowano 2014-04-02 12:06)
|
Moje ostatnio ciągle się łamią przy skladaniu,nie wiem dlaczego...
Chce żeby były elastyczne i możliwe do zwiniecia w rulonik...heeelp:)
możecie dodać przepisy,porownam,moze źle cos robie.
Dziękówa:*
Najlepsza odpowiedź!
Odpowiedzi
Ja robię zawsze na oko. Mąka, woda, mleko, jajko, przyprawy.
Moja babiczka robiła też tak, że ubijała pianę z białek i na koniec ją dodawała były wtedy takie puszyste.
ja robię naleśniki z kefirem i wodą gazowaną, czasem dodam odrobinę proszku do pieczenia żeby były pulchne, nie patrzę na proporcje składników.
Na kefirze to ja racuchy robię :)
Za dużo mąki dajesz. Dodajesz samą wodę czy mleko? Najlepiej wymieszać trochę mlika i trochę wody gazowanej.
Ja robię zawsze na oko. Mąka, woda, mleko, jajko, przyprawy.
Moja babiczka robiła też tak, że ubijała pianę z białek i na koniec ją dodawała były wtedy takie puszyste.
zawsze mleko,ale tylko czasem wode,do tego jajo i robie konsystencję mąka, na oko żeby ciasto było odpowiednie,moze byc ze za dużo mąki a za mało jaj.
Ja robię zawsze na oko. Mąka, woda, mleko, jajko, przyprawy.
Moja babiczka robiła też tak, że ubijała pianę z białek i na koniec ją dodawała były wtedy takie puszyste.
ja robię naleśniki z kefirem i wodą gazowaną, czasem dodam odrobinę proszku do pieczenia żeby były pulchne, nie patrzę na proporcje składników.
Na kefirze to ja racuchy robię :)ja robię naleśniki z kefirem i wodą gazowaną, czasem dodam odrobinę proszku do pieczenia żeby były pulchne, nie patrzę na proporcje składników.
Na kefirze to ja racuchy robię :)ja robię naleśniki z kefirem i wodą gazowaną, czasem dodam odrobinę proszku do pieczenia żeby były pulchne, nie patrzę na proporcje składników.
Na kefirze to ja racuchy robię :)