niezbyt skomplikowany sposob na przyrzadzenie piersi a nam smakuje:
piers kroje w kostke, podsmazam z cebula, czosnkiem (drobniutko posiekanym), po podsmazeniu podlewam woda rozrobiona z warzywna kostka rosolowa, pozniej dodaje pieczarki (rowniez drobno pokrojone), wody musi byc na tyle duzo by roztopily sie w niej serki topione (najlepiej smietankowe, albo ziolowe) Kiedy miesko jest miekkie, pieczarki gotowe i serki topione rozpuszczone dodaje smietane, pozniej siekam koper (nie zaluje) i na koncu zageszczam maka :) Jemy z bagietka, swieza bulka, ale mysle ze z ziemniakami lub makaronem tez bedzie ok :)
Mam nadzieje ze sie polapiesz ;)
(2014-02-13 17:12:14)
cytuj
:) do miski daję trochę śmietany i wlewam trochę keczupu (to na oko zawsze robię) i mieszam to razem,pieprz i sól. do tego wrzucam piersiątka i do lodówki na ok. 1h aby wchłonęły (owijam workiem albo czymś takim by zapach na całą lodówkę się nie rozniósł) po tym czasie kruszę płatki kukurydziane i w nich obtaczam mięso. i na gorący olej. i smażę krótko by płatki się nie przypaliły
a i piersi w ciescie francuskim , zawijam w ciasto a na wierzch daje plasterek szynki i sera , albo podsmazone pieczarki z cebulka :)
(2014-02-13 20:29:23)
cytuj
Jesli lubisz kombinowac i lubisz taki inne smaki jak ostro słodki czo bardzo aromatyczny to NAPRAWDE bardzo polecam :
piers pokroic w koche popieprzyc dodac ostra papryke lub chili , curry, kurkume wymieszac i na patelnie dodac czosnek i cebulke podsmazyc , zalaz mleczkiem kokosowym . PYSZNE!!!! mozna kupic mleko lub zrobic samemu ( szklanke wiórków zalac 3-4 szklankami wrzatku , odczekac troszke i blendowac kilka minut ) POLECAM KAROLA!