Ja przedwczoraj robiłam z tego przepisu http://mycuisine.blox.pl/2007/05/Domowa-pizza-bez-drozdzy-by-my-sister.html jako, że nie chciało mi się robić ciasta na drożdżach. :) Wyszło nawet dobre, chociaż nie zapowiadało się. :) Tylko musiałam zwiększyć gramaturę, bo to, co jest w przepisie, to jest wersja mini. ;)
(2012-10-09 19:02:27)
cytuj
przede wszystkim- nie dodawaj jajek do ciasta:) tylko, mąka, mleko-niewiele- tylko tyle co do rozczynu, drożdze i odrobina cukru i szczypta soli, po wyrośnięciu, jeśli ciasto będzie za gęste- dodaj tylko olej i wyrabiaj na gładko. Moje dzieci twierdzą że moja pizza jest lepsza niż w pizzerni(hehe, że tak zacytuję: nie chwaląc się jam to uczynił:P)a tak na marginesie mam wujka z Iranu i to on wtajemnicza mnie w swoje kuchenne rewolucje:) pizza im mniej ma w sobie "bogactw" tym ciasto lepsze:)
(2012-10-09 22:33:58)
cytuj