Płyta indukcyjna czy gazowa? maleszczescie |
2013-09-21 14:23
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Która lepsza? Zastanawiam się nad kupnem infukcyjnej, ale jak to jest z kosztami używania takiej płyty? Drożej niż na gaz, czy nie?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

17

Odpowiedzi

(2013-09-21 21:45:17) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kwiatuszek155
No właśnie, dziś też o tym z mężem rozmawiałam, bo mamy gazową, ale myślę że lepsza byłaby indukcyjna :)
(2013-09-22 08:41:36) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nieodpornyrozum
od zawsze mam indukcyjna i tylko przy niej zostane :) :)
(2013-09-22 08:43:13) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nieodpornyrozum
ps za prad place 250 zl jest nas w domu 5 ( i te 250 na 2 miesiace ! ) ciagle chodzi komputer 24/7 tak samo telewizor, dziennie gotuje jedzenie, kolacje obiady itd, wiec nie mowcie mi ze jest drozej...
(2013-09-22 09:39:16) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
maleszczescie
A widziałas kiedys zeby kucharze gotowali na plycie indukcyjnej? Bo ja nie, wiec wyszlam z zalozenia, ze w takim badz razie gazowa lepsza. Ale idukcyjna ładniejsza to fakt
pierdzielisz :-) pracuję w sprzedaży sprzętu gastronomicznego i kucharze chętnie sięgają po indukcuję, ale jest strasznie droga, bo te sprzęty maja zupełnie inne parametry niż kuchnie domowe - np 4-palnikowy trzon gazowy to koszt ok 3500 zł netto, a 4-miejscowa indukcja dobrej jakości zaczyna się od 10000 zł w górę... zwykle na kuchniach stoją p-ojedyncze kuchenki gazowe (nastolne) w cenie ok 800-1500 zl netto :P
często jeżdżę na szkolenia sprzętowe po różnych restaurcjach, pracuję w tej branży sporo czasu więc wiem co mówię :P

sama mam w domu plytę gazową, ale jak tylko będę miała "zbędną" kasę to wymienię te cholerstwo na indukcję :)]

jak dla mnie jedynym minusem indukcji jest to, że nie będę miała jak opalać cebuli do rosołu hehehee :)
To samo pomyślałam o cebuli hehe ;D

Podobne pytania