2013-09-21 14:23
|
Która lepsza? Zastanawiam się nad kupnem infukcyjnej, ale jak to jest z kosztami używania takiej płyty? Drożej niż na gaz, czy nie?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
A widziałas kiedys zeby kucharze gotowali na plycie indukcyjnej? Bo ja nie, wiec wyszlam z zalozenia, ze w takim badz razie gazowa lepsza. Ale idukcyjna ładniejsza to fakt
pierdzielisz :-) pracuję w sprzedaży sprzętu gastronomicznego i kucharze chętnie sięgają po indukcuję, ale jest strasznie droga, bo te sprzęty maja zupełnie inne parametry niż kuchnie domowe - np 4-palnikowy trzon gazowy to koszt ok 3500 zł netto, a 4-miejscowa indukcja dobrej jakości zaczyna się od 10000 zł w górę... zwykle na kuchniach stoją p-ojedyncze kuchenki gazowe (nastolne) w cenie ok 800-1500 zl netto :Pczęsto jeżdżę na szkolenia sprzętowe po różnych restaurcjach, pracuję w tej branży sporo czasu więc wiem co mówię :P
sama mam w domu plytę gazową, ale jak tylko będę miała "zbędną" kasę to wymienię te cholerstwo na indukcję :)]
jak dla mnie jedynym minusem indukcji jest to, że nie będę miała jak opalać cebuli do rosołu hehehee :)