Rewelacyjne porady,Dzieki i powiem Ci ze ja tez miekne po lyzeczce wodki ;) hehe

Jest wiele domowych, bardzo prostych i tanich sposobów na to, by przedłużyć "żywot" jedzenia, poprawić jakość potraw, czy też np. jak najdłużej utrzymać wartości odżywcze warzyw i owoców. Wypróbowały je nasze babki i matki, dlaczego nie miałybyśmy skorzystać z nich i my?
Mleko
Śmietana
Ser
Jaja
Mięso
Rosół
Warzywa
Grzyby
Ciasto
Miód
Miód przechowuj w temperaturze 8-12 C w szklanych naczyniach nieprzepuszczających światła. Nie trzymaj go w lodówce - zamrożenie powoduje granulację, ani na słońcu, gdyż promienie słoneczne powodują rozkład substancji biologicznie czynnych. Jeśli w słoiku miodu tworzą się dwie warstwy - na dole skrystalizowana, u góry syrop, oznacza to, że miód jest niedojrzały i nie nadaje się do przechowywania. Nie należy go podgrzewać ani mieszać z wrzątkiem, ponieważ traci wtedy właściwości. Nie można go trzymać razem z produktami wydzielającymi silne zapachy, gdyż miód szybko je wchłania.
Inne
zrodlo: Artykuł Anny Kołacińskiej-Trzeciak utw. 26-06-2008
Rewelacyjne porady,Dzieki i powiem Ci ze ja tez miekne po lyzeczce wodki ;) hehe
To o jajkach wiedzialam i zawsze tak robie, ale reszty nie :) Dzieki napewno sie przyda :)
hahah katita juz po łyżeczce wódki miękniesz
Super porady dzięki
hahaha nie pije wodki,juz nie pamietam kiedy ostatni raz 14 miesiecy ciazy zrobilo swoje no i kacor jest okropny ale jak to przeczytalam to jakos mi tak przyszlo do glowy i rozbawilo ;)
chyba sobie wydrukuje i powiesze w kuchni :)
super porady :)
swietne ja dzis ugotowalam ziemniaki z zabkiem czosnku bo bylam ciekawa i faktycznie maja lepszy smak;)))) Super porady ;)))