Pytanie kulinarne aneta31 |
2012-09-01 11:43
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Dziewczyny mam ochotę na ziemniaki z piekarnika,krojone na ćwiartki,pytanie jest takie-jak je zrobić aby nie wyszły suche?
Kiedyś robiła,posypałam przyprawą do ziemniaków ale wyszły takie suche takie ble.Proszę o szybkie odpowiedzi bo czas mnie goni:)

TAGI

gotowanie

  

7

Odpowiedzi

(2012-09-01 11:50:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karola25
Widziałam jak kiedyś w jakimś programie robili. Przyprawiali i dodawali oliwy z oliwek, potem przykryli folią aluminiową i do piekarnika, ale nigdy tak nie próbowałam, więc nie dam ręki uciąć, że będa ok.
(2012-09-01 11:52:20) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
miliaer
to ulubiona przekaska mojego lubego :)

Ja je robię tak
Wiadomo, obieram, kroje na ćwiartki, myje, wrzucam je do osolonego wrzątku na 10 minut, odcedzam.
Wrzucam je do żaroodpornego naczynia. Sypie ulubionymi przyprawami i dodaje kilka łyżek oleju i piekę je z 40 minut w temperaturze 200 stopni. zawsze mi wychodzą chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku :)

smacznego :)
(2012-09-01 11:53:18) cytuj
Wiesz co,nie wiem czy trafiłam, ale tak mi przyszlo do glowy ze jak małą karmiłam i zebym nie jadła pieczonego kurczaka na oleju to mama dała mu cwiartki pomidora!!! byl soczysty i w smaku super!!! ale jak sie to ma do ziemniaków nie wiem,bo może wyjśc misz masz.
(2012-09-01 11:58:47) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
oluuch
Ja robie tak ; przyprawiam po swojemu, wrzucam do worka takiego specjalnego do pieczenia i dolewam troche oliwy. Jakies 10 min przed wyciagnieciem przecinam worek zeby sie zrobila chrupiaca skorka. Wychodza pyszne :))
(2012-09-01 12:03:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
3xmama
Ja zawsze biorę ugotowane ziemniaki, dodaję do nich oliwę i przyprawy, wrzucam do naczynia i na około 30 minut do piekarnika w temperaturze 180-200 stopni.
(2012-09-01 12:48:47) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
Dzięki dziewczyny czyli wrzucę do worka a potem go rozetnę,zobaczymy co mi wyjdzie:)
(2012-09-01 14:42:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sensual
w naczyniu zaroodpornym, podgotowac, pokroic, dodac troche przypraw, czosnku, przyprawe do ziemniakow, mozna majeranku troszke i deko tłuszczyku. Pycha wigotne :)

Podobne pytania