Pytanie o krem do przekladania tortu zrobionego ze smiatany do ubijania "Sniezka" nefretari |
2014-02-25 23:15
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Czy masa zrobiona ze Sniezki utrzyma sie w torcie, nie zrobi sie ciapa, nie rozjedzie mi sie tort?

Jedna warstwe mam z czego innego, ale druga chcialam zrobic wlasnie ze sniezki.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

5

Odpowiedzi

(2014-02-26 07:10:18) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mysza88
może się rozejść, a przynajmniej nie wytrzyma dłużej na stole. do śmietanki dodaj śmietan-fixu (jedna paczuszka na 0,25ml śmietanki) lub żelatynę.
(2014-02-26 07:56:41) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
monisia1407
Ja nie używam śnieżki wogóle zastępuję ją śmietaną 30 % do której dolewam rozpuszczoną galaretkę (przestudzoną) troszke cukru pudru i miksuję.Czekam aż zacznie tężeć i wylewam na placek albo wykładam
(2014-02-26 11:24:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cheyenne
możliwe że zrobi się "ciapa", będzie Ci się tort rozchodził:) Osobiście preferuję kremy na bazie budyniowej, włąsnej roboty :D
(2014-02-26 16:42:59 - edytowano 2014-02-26 16:43:57) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Ja nie używam śnieżki wogóle zastępuję ją śmietaną 30 % do której dolewam rozpuszczoną galaretkę (przestudzoną) troszke cukru pudru i miksuję.Czekam aż zacznie tężeć i wylewam na placek albo wykładam
Ja tez bym uzyla smietany kremowki 30% lub 36% i odała tzw śmietan-fix. Ta sniezka nie jest zbyt naturalna.

Podobne pytania