obieram, nie jestem pewna czy sokowirówka poradzi sobie z taką skórką... nie mówiąc o tym, że jakoś wydaje mi sie sok będzie wtedy lekko gorzkawy :P
Robię sok z marchwi, jabłek i chciałam dodać pomarańcze. Tak się zastanawiam czy muszę je obierać. Skórka pomarańczy zawiera naturalne, roślinne substancje, fitoskładniki zwane monoterpenami, może szkoda to wyrzucać. Obieracie zawsze?
Odpowiedzi
TAK |
NIENikt jeszcze nie głosował |
Komentarze
Wyświetlono: 1 - 5 z 5.
jeśli sokowirówka sobie poradzi, to jak najbardziej :D o ile lubisz taki właśnie gorzkawy posmak.
Ja robię sok z pomarańczą i marchwią trochę inaczej bo gotuje je w 2 litrach wody, w tym 2 pomarańcze zostawiam ze skórką resztę obieram.
flesh221 a tak to nie robiłam jeszcze ale dobry pomysł :)
Tylko potem te pomarańczę i marchew mielę blenderem ta papka co wyjdzie puszczam przez sitko i pyszny soczek wychodzi. Można dodać trochę cukru:)