Sprawdzony przepis na pizzę.. doloress88 |
2015-01-13 17:05
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

poproszę :)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

8

Odpowiedzi

(2015-01-13 17:11:06) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
asiunia122
Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)
(2015-01-13 17:12:03) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88
Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)
a ile tej mąki i drożdzy i jakich drożdzy :)?
(2015-01-13 17:16:10) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
asiunia122
Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)
a ile tej mąki i drożdzy i jakich drożdzy :)?
Sypie na oko ok. 0,5 kg maki i do tego drozdze babuni kupione w biedrze ;-) ok. 20-30 g.
(2015-01-13 18:00:59) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426
moja sprawdzona:
3 szklanki mąki
szczypta soli
łyzka oleju
pół kostki drożdzy rozpuszczone w szklance ciepłej wody ze szczyptą cukru
zagnieść odstawić na 15 minut i wykładać na blachę
czasem nakłuwam widelcem w paru miejscach i wychodzi pyyycha :) a piekę koło 20 minut
(2015-01-13 20:37:32 - edytowano 2015-01-13 20:38:06) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
olgad89
droższe świeże (kawałek ok 1cmx1cm) rozpuszczam w ciepłej wodzie z łyżeczką soli, to pozniej dodaje do mąki ok 1 szklanka (przewaznie ciut wiecej) i to tyle ale ugniatam pół godziny, ciasto przepyszne :) aa no i pozoniej juz nie odstawiam do wyrośnięcia

Podobne pytania