Odpowiedzi
Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)
a ile tej mąki i drożdzy i jakich drożdzy :)?
Ja od X czasu robię tak : Maka , drozdze , szczypta soli , 2 lyzki stolowe oleju i woda . Zagniatam i pozostawiam pod przykryciem na ok. 15-20 min. Zeby ciasto uroslo , następnie walkuje i dodaje składniki wedle uznania ;-)
a ile tej mąki i drożdzy i jakich drożdzy :)?3 szklanki mąki
szczypta soli
łyzka oleju
pół kostki drożdzy rozpuszczone w szklance ciepłej wody ze szczyptą cukru
zagnieść odstawić na 15 minut i wykładać na blachę
czasem nakłuwam widelcem w paru miejscach i wychodzi pyyycha :) a piekę koło 20 minut
https://www.youtube.com/watch?v=67qhL4N3U8s