Wymiana oleju we frytkownicy , co ile ? roslina28 |
2013-06-12 20:18 (edytowano 2013-06-12 20:19)
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Własnie kupilam sobie frytkownice i tak sie w sumie zastanawiam czy koniecznie trzeba ten olej wymieniać po kazdym uzyciu , bo mi sie jakoś tak średnio usmiecha kupowac 2 litry oleju co chwile ;/
tak - po jednorazowym użyciu
nie - mozna wykorzystac pare razy , a jesli tak to co robicie z tym olejem , trzymacie we frytownicy czy w lodowce?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

Zagłosuj anonimowo
22

Odpowiedzi

TAK

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paola80
paola80
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
verrerie
verrerie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kamm01xoxo
kamm01xoxo
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paula31
paula31
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
55pl
55pl
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
oktawia
oktawia

NIE

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewaz109
ewaz109
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam
akjam
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka
natitalka
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylkaaaaaaaa
sylkaaaaaaaa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marcelka089
marcelka089
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anetiii19
anetiii19
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nadalka
nadalka
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
milionbzdur
milionbzdur
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
noname2013
noname2013
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
rudzia22
rudzia22
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
pyzunia
pyzunia
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mycia
mycia

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 10 z 12.

(2013-06-12 20:21) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
verrerie

verrerie

Zaznaczylam tak, bo ja tak robie, ale wiem ze ludzie zostawiaja tylko ze taki stary olej to sama wiesz.. Kurde no nie! :/ wez nie zaluj na olej, zrob swieze pyszne fryteczki na swiezym oleju.
(2013-06-12 20:22) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

akjam

kilka razy ale ja nie trzymam w frytkownicy tylko przelewam przez sitko spowrotem do butelki(butelek) i tak przechowuje w polce,nie w lodowce,uzywam kilka razy az widze ze olej zmienil kolor :)

(2013-06-12 20:24) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

akjam

verrerie..to ja wolalabym isc na te frytki do restauracji,duzo taniej by mnie kosztowaly.bez przesady ze po jedym uzyciu mialabym wylewac olej.spokojnie z 2/3 razy mozna zrobic.

(2013-06-12 20:28) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam

akjam

no tak,ja uwielbiam takie domowe z ziemniakow i tylko takie jem,ale na oleju kilkakrotnie uzytym :)

(2013-06-12 20:31) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roxito

roxito

Pracowałam swego czasu w gastronomii - olej wymienialiśmy jak już był czarny i nie było widać dna, więc uważam, że wedle uznania.

(2013-06-12 20:38) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamahani

mamahani

W oleju rozgrzewanym kilkukrotnie powstają jakieś rakotwórcze toksyny.

ja zrezygnowałam z frytek a zamiast nich kroje ziemniaka w talarki leję troszke oleju dodaje jakieś zioła i solę. I taką mieszankę do naczynia żaroodpornego.

(2013-06-12 20:41) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka

natitalka

Mysle ze przesada jest wymienianie po każdym użyciu, ale jak kto woli. Ja używam kilka razy i zawsze zostawiam we frytownicy. Jak olej robi sie ciemniejszy to wymieniam.

 

Podobne pytania