2012-10-12 12:59
|
Wchodze do kuchni, patrze a tutaj woda z pod lodówki leci. Ktoś zapomniał zamknąć zamrażalnika, nie będę teraz winić kogo to sprawka... :P W zamrażarce miałam pełno mięsa. Teraz pytanie co z tym zrobić? Wszystko jest rozmrożone. Czy takie mięso nadaje się ponownie do zamrożenia? Czy mam to wszystko wyrzucić?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Nie wyrzucaj no co Ty,pewnie że się nadaje,tylko przejmyj to wszystko ciepłą wodą bo może przeszło tamtą wodą z zamrażalki.
ciepla woda ha ha ha,jak juz to zimna kochana:)ale to jest do wywalenia.
nie mozna zamrozic ponownie zrob bigos lub inne jadło i w tedy zamroz na pozniej lub rozdaj komus:))
mamuska piszesz ze by nie zamrazala ponownie,a po przecinku ugotowane juz moze?nie, zdecydowanie nie moze
do wywalenia natychmiast,nawet z tego dzis nic nie gotuj bo to sie nie nadaje;/
no chyba ze masz pewnosc ze rozmrazalo sie np 8godzin,to mozeszu ugotowac cos dzisiaj,ale nie trzymaj tego dluzej jak 3dni (w lodowce)