nie na temat: stworzone z nudów na L4- służę przepisem nowaja |
2013-04-17 18:07
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

jeśli ktoś zainteresowany wrzucę przepis. łaatwizna

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

9

Odpowiedzi

(2013-04-17 18:09:32) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka
a co jest w srodku ?
(2013-04-17 18:10:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aga77
O mniam! Zjeść bym zjadła chętnie, ale gorzej ze zrobieniem ich ;)
(2013-04-17 18:12:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nowaja
a co jest w srodku ?
w tym przypadku nutella bo moj nie lubi z dżemem
(2013-04-17 18:13:44) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dzidziula
poprosze o przepis. Ale mi smaka narobilas
(2013-04-17 18:20:45) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nowaja
poprosze o przepis. Ale mi smaka narobilas
nie ściemniam: nie może nie wyjść.
1 kg mąki
1,5 szkl mleka
15 dag masła
2 jaja
10 dag drożdży
7 łyżek cukru, sól i cos do środka ( krem czekoladowy czy dżem )
szklankę mleka gotujesz z masłem. w reszcie mleka rozpuszczasz drożdze. zalewasz gotującym sie mlekiem z masłem mąkę a po ostudzeniu dodajesz drożdze i jaja. wyrabiasz ciasto i zostawiasz do wyrośnięcia.
jak wyrośnie bierzesz po garści ciasta, rozwałkowujesz i dzielisz na trójkąty na które nakładasz "farsz" i zawiajasz jak na rogaliki.
(2013-04-17 18:25:09) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
loxart
Z kg mąki ile ok rogalików Ci wychodzi?
(2013-04-17 18:28:16) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nowaja
Z kg mąki ile ok rogalików Ci wychodzi?
robie dośc spore więc jakieś dwie pełne michy jak na zdjęciu. najlepsze są jeszcze ciepłe ale spokojnie na następny i kolejny dzień jak zostają to z herbaty czy mlekiem sa pyszne.
(2013-04-17 20:01:07) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
madziara135
a jak długo pieczesz? w jakiej temperaturze?
(2013-04-18 10:35:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nowaja
a jak długo pieczesz? w jakiej temperaturze?
200 stopni i jakies 5-7 minut ale tego nie robie na czas, jak sie przyrumienią a mam kolejna partię to wyciągam. robie kolejne i zerkam na ich kolor. nie mogą być białe a jak sa przyrumienione to juz sa dobre ale jak nie masz kolejnej parti to minuta dłużej zle im nie zrobi.

Podobne pytania