wekujecie obiadki dla dzieci? marysia13 |
2013-12-12 15:31
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Zastanawiam się czy nie zawekowac trochę zupki bo za dużo dzisiaj mi się ugotowalo i mloda choc by trzy dni miala ja jesc to nie da rady. Wekujecie nadmiar obiadku? Czy raczej nie polecacie?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

11

Odpowiedzi

(2013-12-12 15:35:45) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
Z reguly gotuje na 1-2 dni ale niekiedy nie uda mi się "wymierzyc" odpowiedniej porcji wieć na 3 dzień wekuje w sloik.
(2013-12-12 15:36:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
raz spróbowałam i podziękowałam poszło do klozetu;/
(2013-12-12 15:44:56) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marysia13
raz spróbowałam i podziękowałam poszło do klozetu;/
Az tak nie zjadliwe? :)
(2013-12-12 17:24:01) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
raz spróbowałam i podziękowałam poszło do klozetu;/
Az tak nie zjadliwe? :)
nie to że nie zjadliwe tylko nie zawekowały się mimo że robiłam tak jak dziewczyny poradziły;/
(2013-12-12 21:23:54) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylwiag
raz na jakiś czas robię większą ilośc obiadku, wiele składników, warzywa, mięso, nawet jabłko, gotuję, miksuję (juz teraz nie na tak drobno) dodaję ryż ugotowany, nakładam w słoiczki (tylko nie te od kupywanych obiadków a np. po koncentracie z normalną pokrywką), zakręcam, wkładam do dużego garnka z wodą, tak żeby nie zakrywały jednak przykrywek, i doprowadzam do wrzenia, od tego momentu licze 7-8 minut. Przechowuję w lodówce, i mam prawie na cały miesiąc
(2013-12-12 21:31:38) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marysia13
raz na jakiś czas robię większą ilośc obiadku, wiele składników, warzywa, mięso, nawet jabłko, gotuję, miksuję (juz teraz nie na tak drobno) dodaję ryż ugotowany, nakładam w słoiczki (tylko nie te od kupywanych obiadków a np. po koncentracie z normalną pokrywką), zakręcam, wkładam do dużego garnka z wodą, tak żeby nie zakrywały jednak przykrywek, i doprowadzam do wrzenia, od tego momentu licze 7-8 minut. Przechowuję w lodówce, i mam prawie na cały miesiąc
O widzisz :-) super ze opisalas odrazu jak zawekowac bo ja z tym na bakier jestem, juz mialam dzwonić do babci bo ona się lubuje w sloikowaniu. Dzieki wielkie:-)
(2013-12-12 21:34:31) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marysia13
raz spróbowałam i podziękowałam poszło do klozetu;/
Az tak nie zjadliwe? :)
nie to że nie zjadliwe tylko nie zawekowały się mimo że robiłam tak jak dziewczyny poradziły;/
Anulla wroc do pytania mojego. Kolezanka napisala jak wekuje może i Tobie spasuje podpowiedz :)
(2013-12-12 22:04:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta71
Sylwiag mial byc kciuk w gore :)) super pomysl podpatrze
(2013-12-12 22:06:31) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta71
Sylwiag mial byc kciuk w gore :)) super pomysl podpatrze
(2013-12-13 14:48:58) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
raz spróbowałam i podziękowałam poszło do klozetu;/
Az tak nie zjadliwe? :)
nie to że nie zjadliwe tylko nie zawekowały się mimo że robiłam tak jak dziewczyny poradziły;/
Anulla wroc do pytania mojego. Kolezanka napisala jak wekuje może i Tobie spasuje podpowiedz :)
ja już zrezygnowałam i tak codziennie gotuję w razie czego kupuję raz na jakiś czas słoiczek:P

Podobne pytania