Co do jedzenia ? ... la la la nefretari |
2015-01-13 21:36
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Przyjada do nas dawno niewidziani goscie.

Podsuncie propozycje czym ich nakarmic. Cos smacznego i w miare nieskomplikowanego zebym przy dwoch malych dzieciach nie zajechala sie przy gotowaniu.
Z gory dziekuje.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

17

Odpowiedzi

(2015-01-13 21:41:18) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nefretari
chcialabym cos bardziej "wytrawnego" niz kielbasa ;)

bedzie zimna plyta na zakaski, no i mysle co na goraco na obiad. moze skrzydelka na pikantno i ... wlasnie co jeszcze ?
(2015-01-13 21:47:51) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nefretari
to typowi mesiozercy wiec lasagna nie przejdzie ;)
Dziekuje Myszka :*
(2015-01-13 21:48:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426
chcialabym cos bardziej "wytrawnego" niz kielbasa ;)

bedzie zimna plyta na zakaski, no i mysle co na goraco na obiad. moze skrzydelka na pikantno i ... wlasnie co jeszcze ?
pieczone ziemniaki z ziołami, sałata lodowa + pomidorki koktajlowe+ cebulka i sos vinerget do tego :)
(2015-01-13 21:52:13) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mimka
Zupa gulaszowa u mnie zawsze zdaje egzamin. Bardzo smaczna i sycąca, polecam :)
(2015-01-13 22:06:59) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka
Udka zapiekane w kapuscie kiszonej:) bardzo proste i szybkie przygotowanie. Wystarczy na blasze czy naczyniu zaroodpornym wyłozyc kapuste, odrobina oleju, mozna ja posypac delikatnie przyprawa do kurczaka, na to połozyc udka, doprawic wg uznania i piec w piekarniku az mieso bedzie miekkie. W trakcie pieczenia mozna podlac troszke woda :) Pycha!
(2015-01-13 22:08:50) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88
Poszukaj w mecie piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim, jest pycha i nie ma przy tym dużo roboty,niestety linku nie podań bo jestem Mogilnie na 40tce chociaż zaraz spróbuje ☺
(2015-01-13 22:14:06) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko Wykonanie: Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe. Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku) Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę). Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić.
(2015-01-13 22:15:14) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
doloress88

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko Wykonanie: Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe. Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku) Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę). Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić.
(2015-01-13 22:17:59) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nefretari

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko Wykonanie: Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe. Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku) Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę). Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić.
o kurcze , ale eefekt ;)
(2015-01-13 22:30:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nefretari
Udka zapiekane w kapuscie kiszonej:) bardzo proste i szybkie przygotowanie. Wystarczy na blasze czy naczyniu zaroodpornym wyłozyc kapuste, odrobina oleju, mozna ja posypac delikatnie przyprawa do kurczaka, na to połozyc udka, doprawic wg uznania i piec w piekarniku az mieso bedzie miekkie. W trakcie pieczenia mozna podlac troszke woda :) Pycha!
to tez super wyglada :)

Podobne pytania