2012-01-04 19:08
|
Jak wyżej Widzę ze kobitki zachwalacie to tez bym chciala sprawdzić :) Z góry dziękuje
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Angela nie bądź taka hej do przodu bo zadalas pytanie na temat rozyczki a tez mogłas poszukać w google Po drugie prośba nie była skierowana do ciebie Po trzecie sprawdzalam w google ale wolalam jak dziewczyny poleca linki
ja wspieram sie ta co Ci podałam od poczatku diety...robiłam z niej kilka rzeczy....tosty z otrebów super...nawet nie myslałam ze moga byc takie smaczne...mozesz pic pepsi lub cole zero cukru...a wode obowiazkowo....
A jaki jest efekt jak się przerwie te dietę ? Zastanawiam się czy nie przytyje dwa razy tyle?
waga ma 3 etapy ten ostatni stosuje sie dłuzej mozna powiedziec ze ma on za zadanie pozwolic przejsc z diety do normalnego jedzenia...chociaz ja i tak nie zamierzam po zakonczeniu diety jesc chleb czy ziemniaki...moge sie obejsc jakos nigdynie przepadałam...jedyne czego mi bardzo brakuje w tej diecie to owoce....za to nadrabiam wrzywami...
Przykładowo, tak zachwala w ostatnim czasie „cudowna” dieta Dukana, opiera się głównie na spożyciu w dużych ilościach białka. Białko posiada właściwości budulcowe, a do codziennego funkcjonowania potrzebujemy przede wszystkim energii. Aby uzyskać ją z białek dochodzi do intensywnego obciążenia wątroby. Dodatkowo białko „zakwasza” organizm. Także nerki muszą wykonać ogromną pracę, żeby oczyścić ustrój i przywrócić mu odpowiednie pH. Potrzebują do tego dużo wody, dlatego „kradną” ją z komórek, tak więc na spadek wagi podczas stosowania diety składa się także ubytek wody w organizmie. Może się zdarzyć, że w wyniku tej pracy dojdzie do zmiany istoty krwi.
Spożywanie nadmiernych ilości białek może powodować zaburzenia w metabolizmie organizmu, doprowadzając do chorób wątroby i nerek z powodu ich przeciążenia. Stały nadmiar białka w pożywieniu (szczególnie tego pochodzącego z mięsa) przyczynia się do powstawania chorób serca, raka jelita grubego, a także choroby zwyrodnieniowej stawów. Dodatkowo taka dieta sprzyja zaparciom oraz rozwojowi bakterii gnilnych w jelitach. Na dłuższą metę powoduje także nerwowość, bezsenność oraz wzrost ciśnienia tętniczego. I choć niewątpliwie są osoby, które po zastosowaniu tej diety w krótszym okresie czasu mogą czuć się znakomicie, to trzeb jednak pamiętać o ewentualnych konsekwencjach wynikających z dłuższego nadmiernego spożycia białek.
Zadajcie sobie teraz pytanie czy warto ;>
Kochane mamy jako przyszły dietetyk mogę Wam z góry powiedzieć że ta dieta jest bardzo bardzo niebezpieczna... może i skuteczna ale nie na długo poza tym w mojej szkole bardzo bardzo często ostrzegają przed ta dietą ma ona szkodliwe znaczenie dla naszego organizmu !!!
Przykładowo, tak zachwala w ostatnim czasie „cudowna” dieta Dukana, opiera się głównie na spożyciu w dużych ilościach białka. Białko posiada właściwości budulcowe, a do codziennego funkcjonowania potrzebujemy przede wszystkim energii. Aby uzyskać ją z białek dochodzi do intensywnego obciążenia wątroby. Dodatkowo białko „zakwasza” organizm. Także nerki muszą wykonać ogromną pracę, żeby oczyścić ustrój i przywrócić mu odpowiednie pH. Potrzebują do tego dużo wody, dlatego „kradną” ją z komórek, tak więc na spadek wagi podczas stosowania diety składa się także ubytek wody w organizmie. Może się zdarzyć, że w wyniku tej pracy dojdzie do zmiany istoty krwi.
Spożywanie nadmiernych ilości białek może powodować zaburzenia w metabolizmie organizmu, doprowadzając do chorób wątroby i nerek z powodu ich przeciążenia. Stały nadmiar białka w pożywieniu (szczególnie tego pochodzącego z mięsa) przyczynia się do powstawania chorób serca, raka jelita grubego, a także choroby zwyrodnieniowej stawów. Dodatkowo taka dieta sprzyja zaparciom oraz rozwojowi bakterii gnilnych w jelitach. Na dłuższą metę powoduje także nerwowość, bezsenność oraz wzrost ciśnienia tętniczego. I choć niewątpliwie są osoby, które po zastosowaniu tej diety w krótszym okresie czasu mogą czuć się znakomicie, to trzeb jednak pamiętać o ewentualnych konsekwencjach wynikających z dłuższego nadmiernego spożycia białek.
Zadajcie sobie teraz pytanie czy warto ;>
dlatego trzeba pic minimum 2 litry wody poza innymi płynami...
Przykładowo, tak zachwala w ostatnim czasie „cudowna” dieta Dukana, opiera się głównie na spożyciu w dużych ilościach białka. Białko posiada właściwości budulcowe, a do codziennego funkcjonowania potrzebujemy przede wszystkim energii. Aby uzyskać ją z białek dochodzi do intensywnego obciążenia wątroby. Dodatkowo białko „zakwasza” organizm. Także nerki muszą wykonać ogromną pracę, żeby oczyścić ustrój i przywrócić mu odpowiednie pH. Potrzebują do tego dużo wody, dlatego „kradną” ją z komórek, tak więc na spadek wagi podczas stosowania diety składa się także ubytek wody w organizmie. Może się zdarzyć, że w wyniku tej pracy dojdzie do zmiany istoty krwi.
Spożywanie nadmiernych ilości białek może powodować zaburzenia w metabolizmie organizmu, doprowadzając do chorób wątroby i nerek z powodu ich przeciążenia. Stały nadmiar białka w pożywieniu (szczególnie tego pochodzącego z mięsa) przyczynia się do powstawania chorób serca, raka jelita grubego, a także choroby zwyrodnieniowej stawów. Dodatkowo taka dieta sprzyja zaparciom oraz rozwojowi bakterii gnilnych w jelitach. Na dłuższą metę powoduje także nerwowość, bezsenność oraz wzrost ciśnienia tętniczego. I choć niewątpliwie są osoby, które po zastosowaniu tej diety w krótszym okresie czasu mogą czuć się znakomicie, to trzeb jednak pamiętać o ewentualnych konsekwencjach wynikających z dłuższego nadmiernego spożycia białek.
Zadajcie sobie teraz pytanie czy warto ;>