Do Mam gotującym swoim niemowlakom. titiola |
2012-07-13 14:13
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Drogie Mamy! Zastanawiałam się ostatnio nad przyrządzaniem większej ilości jedzenia dla Młodej i pasteryzowaniu ich w słoiczkach "na później". Co sądzicie o takim pomyśle? Czy można tak pasteryzować przecierki warzywne z dodatkiem np. kurczaczka? Czy może tylko jedzenie bez mięska? Ile czasu można przechowywać taki słoiczek w lodówce/zamrażarce?

TAGI

2

Odpowiedzi

(2012-07-13 15:48:15) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
verrerie
Niby mozna, ale ja wiem hmmm mojej kuzynce wszystkie sloiki sie zepsuly i nie wiemy do dzisiaj czemu. Moze lepiej rob swieze, a jak nie masz czasu daj sloiczek.
(2012-07-13 16:35:40) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martynka1984
gotowałam zupkii przeciery (z mięsem też) na zapas, ale ja mroziłam, a jak zawekowałam to zdarzało się, że się popsuło - podobno w zamrażalniku to w ogóle jedzenie powinno się trzymać nie dłużej niż 3 m-ce

Podobne pytania