pkt 7 - żadne z powyższych bomb naturalnej wit C
Odpowiedzi
1. czarna porzeczka - 183 mg witaminy C w 100 g |
2. Czerwona papryka -144 mg witaminy C w 100 g |
3. Brukselka - 94 mg witaminy C w 100 g |
4. Truskawki - 66 mg witaminy C w 100 g |
5. Kiwi - 59 mg witaminy C w 100 g |
6. Cytryny - 50 mg witaminy C w 100 g |
7. adne z powyższych |
8. wszystkie pojawiają się często |
9. inna odpowiedź - jaka? |
Komentarze
Wyświetlono: 1 - 10 z 11.
A nie uwzględnli natki pietruszki - nie sadzilam, ze cytryna ma w prownaniu np z papryką tak mało wit.C.
Marchew , ziemniaki i jabłka ;) no i w sumie czesto pietruszka na ziemniakach ;)
Nala, wystarczy włożyć paprykę do nagrzanego piekarnika na chwilę i skórka z papryki schodzi.
To sa owoce i warzywa ktorych nie lubi za bardzo lub są sezonowe i jemy je tylko pzrez pare tygodni w roku, wiec najczęściej u nas chyba kiwi bo to kupuje przez cały rok.
u nas warzywa i owoce są sezonowo. Wiele mamy w ogródku, wiec w sezonie dzieci kręcąc się po ogrodzie od razu podskubują co nieco.
Codziennie pijemy wodę z cytryną.
Zimą siegamy raczej po domowe przetwory (dżemy, mus jabłkowy, sok). Robimy też syrop z pigwy, czy mniszka lekarskiego.