2014-10-17 09:53 (edytowano 2014-10-17 09:57)
|
Dość często mam problem z obraniem jajka tak, żeby białko nie zostawało na skorupce.
Czy jest na to jakiś sposób?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
posolić wodę
Odrobinę czy dość mocno?
posolić wodę
Odrobinę czy dość mocno?posolić wodę
Odrobinę czy dość mocno?Tylko jak skorupka pęknie to nie da się jajka zjeśc, bo będzie za słone ;-)
Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać.
Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać. Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać. Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać. No nie mówiąc o warzywach które przywożę sobie do domu prosto z ogródka :) I owocach, choć to bardziej latem :)
PS. Zmieniłam już temat, sorry ;)
Musze spróbowac posolić wodę, bo tez mam problem z przyleganiem jajka do skorupki.