2010-08-18 21:30
|
poniewaz pytanie już było i wiemy kto się zajmuje i może podzielic się własnymi przepisami ciągnąc to dalej proszę o wpisywanie przepisów zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.. :)
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
3 kg buraków ćwikłowych
0.5 kg papryki
0,5 kg cebuli
na zalewę;
1 szkl octu
niecała szklanka cukru
ziele angielskie
liść laurowy
trochę soli
buraki ugotować wcześniej, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
cebule pokroić w półtalarki , paprykę w paseczki
przygotować zalewę, wrzucić cebule i paprykę ,
chwile pogotować razem z warzywami ok 5- 10 min
wystudzić , dodać do buraków, wymieszać, włożyć do słoikow, pasteryzować ok 20 min
zapraszam :))