2014-06-19 09:36
|
Dziewczyny potrzebuje instrukcji jak wekuje się słoiki w piekrniku? Ile stopni i jak długo?
Kurcze niezła kicha mając 31 lat pierwszy raz robie przetwory i nie wiem jak się do tego zabrać :P Wcześniej Mamusia dawała przetwory:D

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
A ja nawet nie wiedziałam, że to się da zrobić w piekarniku :D
ja też się dowiedziałm wczoraj :P że niby szybciej i taniej jak ktoś ma kuchnię indukcyjną. Moja mama miała kuchnię gazową i robiła w garnku. Ja nie dorobiłam się dużego gara dostosowanego do indukcji a po 2 słoiki nie będę tego robić.
http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
wstawiam na blaszce do zimnego piekarnika słoiki , włączam piekarnik na 180 stopni jak miesko zaczyna sie gotowac w słoikach od tego czasu trzymam 2 godziny , potem wyłaczasz i dopiero jak sa zimne wyjmuje .

tu masz wszystko pięknie opisane, ja robię od dawna w taki sposób:
http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
Dzięki za linka bardzo przydatny:) Tylko mam pytanie ,bo nie znalazłam odpowiedzi na stronce. Do piekarnika wstawiasz normalnie słoiki nie do góry dnem? I na jakiej funkcji piekarnika wekować? Termoobieg? czy tylko dolne grzanie?
http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
tu masz wszystko pięknie opisane, ja robię od dawna w taki sposób:
http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
Dzięki za linka bardzo przydatny:) Tylko mam pytanie ,bo nie znalazłam odpowiedzi na stronce. Do piekarnika wstawiasz normalnie słoiki nie do góry dnem? I na jakiej funkcji piekarnika wekować? Termoobieg? czy tylko dolne grzanie?http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html

tu masz wszystko pięknie opisane, ja robię od dawna w taki sposób:
http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
Dzięki za linka bardzo przydatny:) Tylko mam pytanie ,bo nie znalazłam odpowiedzi na stronce. Do piekarnika wstawiasz normalnie słoiki nie do góry dnem? I na jakiej funkcji piekarnika wekować? Termoobieg? czy tylko dolne grzanie?http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html