2011-01-20 21:26
|
...i zaczęły się problemy. mały stał się marudny, w nocy gorzej spał, na szyi zaczęły pojawiać się suche zaczerwienione plamy. Nie jestem pewna, czy to od chleba, ale zbiegło się to w czasie. I teraz mam dylemat, czy to kwestia glutenu, albo innego składnika w chlebie. Ma ktoś jakiś pomysł? i co dalej, co dawać zamiast chleba? myślałam, ze może naleśnika, no ale tam mąka, jajka, mleko... z drugiej strony mniej składników i lżejsze chyba niż chleb...
Marcin ma 11 miesięcy
Odpowiedzi
Mąki nie zawierające glutenu to:
Mąka kukurydziana
Mąka ziemniaczana
Mąka ryżowa
Nie wiem jak jest z mąką z ciecierzycy.. Na logikę nie powinna mieć glutenu, ale nie wiem.. Sama muszę się tym zainteresować.
Do tego można kupić takie mieszanki na chleb bezglutenowy, ale tam są już jakieś dziwne składniki które do mnie nie przemawiają.. Tzn ja kupiłam tę mąkę, ale jeszcze nic nie próbowałam z niej zrobić. Tzn z jednej robiłam pierogi.. Ale nie polecam:)
to jak myślicie, iść metoda prób i błędów czy iść do lekarza? czy lekarz mi powie że mam też testować na dziecku, czy zleci jakieś badania?
cholera, ja mam żołądek jak swinia, nic mi nigdy po niczym nie jest, szkoda ze tego po mnie nie odzedziczył :/