dziewczyny macie jakiś dobry przepis na makaron ze szpinakiem??? «konto zablokowane» |
2013-02-03 21:56
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

niestety muszę spożywać dużo żelaza,a podobno szpinak trzeba odpowiednio przyprawić poratuje któraś jakimś dobrym przepisem?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

9

Odpowiedzi

(2013-02-03 21:58:02) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jakaatarzyna
Nie mam. Ale zaczekam na przepisy :)
(2013-02-03 21:59:40) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marynia
szpinak doprawia się czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
(2013-02-03 22:13:50) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marta79lada
tylko to, że w szpinaku jest dużo żelaza to mit , który już dawno został obalony .
(2013-02-03 22:15:13) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natasza2004
Gotuję penne (te ścięte rurki), podsmażam szpinak, podsmażam kurczaka z przyprawami, robię sos jogortowo-czosnkowy i wszystko mieszam.... smakuje bardzo dobrze i wygląda bardzo apetycznie.
(2013-02-03 22:20:32) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jakaatarzyna
W wątróbce masz żelazo :)

Wątróbka jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego żelaza i witaminy z grupy B12. Żelazo jest bardzo pomocne w budowaniu czerwonych krwinek a co za tym idzie zapobiega anemii. To także źródło kwasu foliowego tak bardzo potrzebnego kobietom w ciąży. W dużej mierze składniki zawarte w tym produkcie odpowiadają za nasz układ krwionośny, pracę mózgu oraz układ nerwowy.

:) a do wątróbki cebula i jak ktoś lubi ćwiartki jabłka - pieczesz razem
(2013-02-03 23:15:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
iwonkiee
Ja brdzo lubię szpinak smażony na maśle z serem feta czosnkiem i pieprzem. Może być jako dodatek do makaronu, farsz do roladek z piersi kurczaka, lub zapiec to w cieście francuskim. Pycha...

Podobne pytania