2014-10-03 13:24
|
Pediatra dzieciecy mojego synka zalecila wprowadzanie chleba do diety od 7 miesiaca zycia. ma to byc chleb tylko bialy. i tu pojawia sie moje pytanie... jak podawalyscie ten chleb dziecku??? kroilyscie male kawaleczki? drobnilyscie? czy moze dalyscie dziecku wiekszy kawalek i niech sobie sam "skubie"??
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Pieczywo zawierające gluten podaje się dzieciom od 10. miesiąca, ale uwaga, malec może jeszcze nie radzić sobie z pogryzieniem tak twardego pokarmu i zakrztusić się. Lepiej dać mu więc do gryzienia miękisz chleba lub wafle zbożowe, które rozpływają się w ustach.
A tak jeszcze w temacie:
http://babyonline.pl/karmienie-niemowlat-12-mitow-o-karmieniu-niemowlaka,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,7625,r1p1.html
Lekarzowi myślę chodzi o rozpoczęcie ekspozycji na gluten. Ale od chleba bym tego nie zaczęła jednak.
Kiedy można dać niemowlęciu skórkę chleba do pogryzienia?
Pieczywo zawierające gluten podaje się dzieciom od 10. miesiąca, ale uwaga, malec może jeszcze nie radzić sobie z pogryzieniem tak twardego pokarmu i zakrztusić się. Lepiej dać mu więc do gryzienia miękisz chleba lub wafle zbożowe, które rozpływają się w ustach.
A tak jeszcze w temacie:
http://babyonline.pl/karmienie-niemowlat-12-mitow-o-karmieniu-niemowlaka,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,7625,r1p1.html
Lekarzowi myślę chodzi o rozpoczęcie ekspozycji na gluten. Ale od chleba bym tego nie zaczęła jednak.
powiem Ci, ze tez sie zdziwilam. wpisala mi w ksiazecce dziecka, ze mozna zaczac od 7 miesiaca podawac chleb. widac, w Holandii sa inne wytyczne co do rozszezania diety;)
Pieczywo zawierające gluten podaje się dzieciom od 10. miesiąca, ale uwaga, malec może jeszcze nie radzić sobie z pogryzieniem tak twardego pokarmu i zakrztusić się. Lepiej dać mu więc do gryzienia miękisz chleba lub wafle zbożowe, które rozpływają się w ustach.
A tak jeszcze w temacie:
http://babyonline.pl/karmienie-niemowlat-12-mitow-o-karmieniu-niemowlaka,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,7625,r1p1.html
Lekarzowi myślę chodzi o rozpoczęcie ekspozycji na gluten. Ale od chleba bym tego nie zaczęła jednak.
Kiedy można dać niemowlęciu skórkę chleba do pogryzienia?
Pieczywo zawierające gluten podaje się dzieciom od 10. miesiąca, ale uwaga, malec może jeszcze nie radzić sobie z pogryzieniem tak twardego pokarmu i zakrztusić się. Lepiej dać mu więc do gryzienia miękisz chleba lub wafle zbożowe, które rozpływają się w ustach.
A tak jeszcze w temacie:
http://babyonline.pl/karmienie-niemowlat-12-mitow-o-karmieniu-niemowlaka,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,7625,r1p1.html
Lekarzowi myślę chodzi o rozpoczęcie ekspozycji na gluten. Ale od chleba bym tego nie zaczęła jednak.
powiem Ci, ze tez sie zdziwilam. wpisala mi w ksiazecce dziecka, ze mozna zaczac od 7 miesiaca podawac chleb. widac, w Holandii sa inne wytyczne co do rozszezania diety;)Pieczywo zawierające gluten podaje się dzieciom od 10. miesiąca, ale uwaga, malec może jeszcze nie radzić sobie z pogryzieniem tak twardego pokarmu i zakrztusić się. Lepiej dać mu więc do gryzienia miękisz chleba lub wafle zbożowe, które rozpływają się w ustach.
A tak jeszcze w temacie:
http://babyonline.pl/karmienie-niemowlat-12-mitow-o-karmieniu-niemowlaka,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,7625,r1p1.html
Lekarzowi myślę chodzi o rozpoczęcie ekspozycji na gluten. Ale od chleba bym tego nie zaczęła jednak.
Kiedy można dać niemowlęciu skórkę chleba do pogryzienia?
Pieczywo zawierające gluten podaje się dzieciom od 10. miesiąca, ale uwaga, malec może jeszcze nie radzić sobie z pogryzieniem tak twardego pokarmu i zakrztusić się. Lepiej dać mu więc do gryzienia miękisz chleba lub wafle zbożowe, które rozpływają się w ustach.
A tak jeszcze w temacie:
http://babyonline.pl/karmienie-niemowlat-12-mitow-o-karmieniu-niemowlaka,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,7625,r1p1.html
Lekarzowi myślę chodzi o rozpoczęcie ekspozycji na gluten. Ale od chleba bym tego nie zaczęła jednak.
powiem Ci, ze tez sie zdziwilam. wpisala mi w ksiazecce dziecka, ze mozna zaczac od 7 miesiaca podawac chleb. widac, w Holandii sa inne wytyczne co do rozszezania diety;)Pieczywo zawierające gluten podaje się dzieciom od 10. miesiąca, ale uwaga, malec może jeszcze nie radzić sobie z pogryzieniem tak twardego pokarmu i zakrztusić się. Lepiej dać mu więc do gryzienia miękisz chleba lub wafle zbożowe, które rozpływają się w ustach.
A tak jeszcze w temacie:
http://babyonline.pl/karmienie-niemowlat-12-mitow-o-karmieniu-niemowlaka,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,7625,r1p1.html
Lekarzowi myślę chodzi o rozpoczęcie ekspozycji na gluten. Ale od chleba bym tego nie zaczęła jednak.
Tylko, że ja zaczęłam wprowadzać gluten tak zaraz po 5 miesiącu w postaci kaszki manny. I po 2 miesiącach nic się nie działo to dałam chlebek