2013-06-26 09:51
|
Czy dostanę tu może przepis na taki pyszny rosołek który nie zawiera vegety, magii, kostki rosołowej a jest tak samo pyszny a zdrowszy jakby był z tymi ulepszaczami smaku ??
Byłby idealny dla nas na niedzielę a i mały by mógł go zjeść :))
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
kurczaka w kawałkach wypłukaj daj do garczka zalej zimna woda i postaw na palniku, gotuj jak zaczna pojawiac sie szumowiny to je musisz zbierac .Gdy rosół sie zagotuje to mozesz zmniejszyc na mniejszy gaz i wtedy dodac marchewki całei pietruszke, ja daje jeszcze por seler razem wiąze nicia i to wrzucam do rosołku i do tego cebula, alewupce podpiekam ja na palniku.Gotuje rosolek i przyprawiam tylko sola i pieprzem.
tych szumowin się nie wyciąga tylko trzeba je zamieszać ponieważ jest w nich najwięcej witamin :)) a jakaś pietruszka koperek zioła ?? nic z tego ??
kurczaka w kawałkach wypłukaj daj do garczka zalej zimna woda i postaw na palniku, gotuj jak zaczna pojawiac sie szumowiny to je musisz zbierac .Gdy rosół sie zagotuje to mozesz zmniejszyc na mniejszy gaz i wtedy dodac marchewki całei pietruszke, ja daje jeszcze por seler razem wiąze nicia i to wrzucam do rosołku i do tego cebula, alewupce podpiekam ja na palniku.Gotuje rosolek i przyprawiam tylko sola i pieprzem.
tych szumowin się nie wyciąga tylko trzeba je zamieszać ponieważ jest w nich najwięcej witamin :)) a jakaś pietruszka koperek zioła ?? nic z tego ?? kurczaka w kawałkach wypłukaj daj do garczka zalej zimna woda i postaw na palniku, gotuj jak zaczna pojawiac sie szumowiny to je musisz zbierac .Gdy rosół sie zagotuje to mozesz zmniejszyc na mniejszy gaz i wtedy dodac marchewki całei pietruszke, ja daje jeszcze por seler razem wiąze nicia i to wrzucam do rosołku i do tego cebula, alewupce podpiekam ja na palniku.Gotuje rosolek i przyprawiam tylko sola i pieprzem.
rosół się waży a nie zagotowuję :)
Ćwiartuję kuraka myję i do gara, jakieś mięsko wołowe koniecznie żeby było z kostką ! myję te mięsko na kostce i do gara dodaję marchew, selera, pietruszkę i por ( ale por tylko zieloną części ) ważę na małym ogniu z 3-4 godziny ( jak zacznie wrzeć to dolewam po trochę wody ) szumki zbieram bo nie wyobrażam sobie nie klarownego rosołu, na 30 min przed zagotowaniem rosołu dodaję sparzoną na ogniu cebulkę, chwilkę warzę dodaję sól i pieprz zagotowuję wył i git rosół. Wyciągam mięsko przecedzam z warzyw i mam super żółciutki rosół
kurczaka w kawałkach wypłukaj daj do garczka zalej zimna woda i postaw na palniku, gotuj jak zaczna pojawiac sie szumowiny to je musisz zbierac .Gdy rosół sie zagotuje to mozesz zmniejszyc na mniejszy gaz i wtedy dodac marchewki całei pietruszke, ja daje jeszcze por seler razem wiąze nicia i to wrzucam do rosołku i do tego cebula, alewupce podpiekam ja na palniku.Gotuje rosolek i przyprawiam tylko sola i pieprzem.
tych szumowin się nie wyciąga tylko trzeba je zamieszać ponieważ jest w nich najwięcej witamin :)) a jakaś pietruszka koperek zioła ?? nic z tego ??