500 g brokułów
pół szklanki słonecznika
puszka kukurydzy
200 g majonezu
3 ugotowane jajka
4 ogórki konserwowe
250 g makaronu
1 duży ząbek czosnku
cukier
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Słonecznik wsypać na suchą patelnię i podgrzewać na najmniejszym ogniu do momentu zrumienienia. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w wodzie z cukrem i solą. Ogórki pokroić w kostkę. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Ugotowane i ostudzone brokuły wsypać do naczynia, do nich dodać pokrojone w kosteczkę jajka, ogórki, ugotowany makaron, kukurydzę i uprażony słonecznik. Następnie dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić.
Smacznego! :D
Przepis ze strony MojeGotowanie.pl - kiedys ja robilam i wszystkim smakowala.. ew. mozesz podarowac czosnek, zalezy jakich masz gości :D