Odpowiedzi
Francuskie bułeczki bardzo proste do zrobienia i przepyszne.
Bierzesz bułki kajzerki albo najlepiej chałkę, kroisz na kawałki. W misce rozrabiasz jajko z połową szklanki mleka i dużą szczyptą soli. Zamaczasz w tym kawałki chleba aż trochę nasiąkną i dajesz na rozgrzaną patalnię z niewielką ilością oleju. Smażysz na wolnym ogniu aż się zarumienią z obu stron. Podaje się z dżemem i popija gorącą czekoladą lub mlekiem. Mimo że to takie proste to moja ulubiona kolacja z dzieciństwa. Jak zrobiłam raz mężowi to stało się też jego ulubionym daniem. Naprawdę polecam.
claire, mój facet ostatnio mi takie śniadanko zapodał, tylko zamiast soli dodał cynamon, i do tego troszkę serka mascarpone na talerzyk i żurawina albo jakiś kwaśny dżem. pyyyycha!
Bierzesz bułki kajzerki albo najlepiej chałkę, kroisz na kawałki. W misce rozrabiasz jajko z połową szklanki mleka i dużą szczyptą soli. Zamaczasz w tym kawałki chleba aż trochę nasiąkną i dajesz na rozgrzaną patalnię z niewielką ilością oleju. Smażysz na wolnym ogniu aż się zarumienią z obu stron. Podaje się z dżemem i popija gorącą czekoladą lub mlekiem. Mimo że to takie proste to moja ulubiona kolacja z dzieciństwa. Jak zrobiłam raz mężowi to stało się też jego ulubionym daniem. Naprawdę polecam.