znam bardzo dobry przepis na nalesniki z miesem i zapiekane z serem ale to zalezy co masz w domu i czy wybierasz sie do sklepu :)
(2011-11-15 12:02:09)
cytuj
szczerze ja bym nie robila :) nie wiem dlaczego ale ja zanim cos wynajde to musi miec w sobie to cos a ta potrawa jak dla mnie nie ma tego czegos, zalezy kto ma jakie wymagania. :)
(2011-11-15 12:03:36)
cytuj
a może rolada nadziewana jajkiem i masełkiem z majerankiem lub innymi ziołami-uwielbiamy...albo pieczarki faszerowane mięsem lub np papryka..
(2011-11-15 12:06:11)
cytuj
A ja mam taka propozycję. Mięso mocno przyprawiasz i smażysz. Gotujesz makaron, najlepiej rurki, tylko niech będzie lekko niedogotowany. Na patelni smażysz pokrojone w kostkę- paprykę, pomidory, cebule i ogórki kiszone. Wytworzy się z nich sos podczas smażenia. Do warzyw dodajesz słodką paprykę w proszku, kurkumę i odrobinę cynamonu. Cynamon jest bardzo ważny. A potem: w naczyniu zaroodpornym układasz makaron, na to warzywny sos, na to mięso mielone, potem znowu makaron, sos, mięso. Jak masz ochotę na bombę kaloryczną posyp żółtym serem i zapiekasz. Po nałożeniu na talerze polewam to jeszcze sosem czosnkowym, tak odrobinę ( majonez, jogurt, starty czosnek). Danie proste, mało wyszukane, ale smaczne.
(2011-11-15 12:17:29)
cytuj
ja robię tak:
mielone przygotowuje jak na normalne kotlety:tj jajko,sól,pieprz i ścieram cebulkę na tarce.Formuje taki naleśnik na grubość od 0,5 do 1cm.Na środek układam ugotowane jajka i za jajkiem kostki zmrożonego masła wcześniej utartego np z majerankiem lub koperkiem.Następnie zwijam roladę dość ciasno i obtaczam w bułce tartej zmieszaną z papryką owiniętą pergaminem lub folią piekę w 180 stopniach przez ok 30-40 min ale przed wyjęciem spr bo każdy piekarnik jest inny.do tego surówka i np dip czosnkowy i ziemniaki w mundurkach lub pieczone w piekarniku bazpośrednio pod roladą ...pycha