--->usmaz nalesniki, takie jak na krokiety ale nie calkiem cienkie
(ja robie nalesniki na wodzie gazowej i troszke dodaje proszku do pieczenia-jesli nie chcesz na wodzie gaz. to np zrob pol na pol-woda gaz. i mleko
TERAZ SRODEK :)
-czerwona papryka
-mala puszka czerwonej fasoli w sosie chilli - nie jest ostra a nadaje super smak ja w ciazy odsawialam fasole
-kukurydza w puszce
-200g pieczarek
-ananas z puszki - pokroic
-cebula
-przecier pomidorowy
-czosnek kilka zabkow
-przyprawa chilli jak lubisz
sos beszamelowy:
2lyzki masla, 2 lyzki maki, 1,5 szkl. mleka, galka muszkatolowa
oraz; tarty ser do posypania, ja dawalam w plastrach bo nie mialam tartego.
podsmaz cebule z pieczarkamipod koniec dodaj czosnek wycisniety. na osobnej patelni (duzej) podsmaz mieso tak by bylo mocno rozdrobnione. pod koniec dodaj ta cebule i pieczarki wczesniej podsmazane, dodajemy przecier i calosc przykrywamy od czasu do czasu mieszajac.ok.5min
wrzucasz pozniej reszte mieszasz co chwilke i niech sie to dusi 10min. i farsz gotowy
sos beszamelowy:
rob na malym ogniu, roztop maslo dodaj make szybko mieszajac gdy powstanie jednolita masa dodaj troszke mleka i mieszaj mieszaj dodaj pozniej wiecej mleka i mieszaj pozniej dodaj calosc mleka i czekaj az zgestnieje, zetrzyj galke troszeczke i gotowe.
nalesniki zawijaj jak krokiety polej sosem i przykryj serem, ja zeby sie nie rozlecialo pospinalam szaszlykami.
maz byl zachwycony, to jest pyszne napawde.