Jak zrobić zupkę pomidorową dla 7-miesięcznego niemowlęcia? violka85 |
2011-08-22 19:42 (edytowano 2011-08-22 19:42)
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

12

Odpowiedzi

(2011-08-22 19:43:34) cytuj
Normalnie jak dla siebie tylko potem warzywa i mięsko kluseczki bądź ryż zmiel blenderem:)
(2011-08-22 19:50:02) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
baassiiaa
a można dodać śmietanę?
Ja tam dodawałam:)
ja też
(2011-08-22 20:18:52) cytuj
a można dodać śmietanę?
ja nie dodaje śmietany-odlewam po prostu dla małej w osobny garnek
(2011-08-22 20:52:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
goshia26
hehe, ja tez nie wiedzialam ze juz mozna:) ale tu sie dowiedzialam. Ja zrobie tak: ugotuje marchewke, pietruszke, seler na koncu dodam pomidora i zmiksuje wszystko blenderem. Smietany na pewno nie dam, jestem w szoku ze dajecie.
(2011-08-22 21:06:16) cytuj
hehe, ja tez nie wiedzialam ze juz mozna:) ale tu sie dowiedzialam. Ja zrobie tak: ugotuje marchewke, pietruszke, seler na koncu dodam pomidora i zmiksuje wszystko blenderem. Smietany na pewno nie dam, jestem w szoku ze dajecie.
Bez przesady dwie małe łyżki śmietany na gar zupy to chyba nie jest przesada.
(2011-08-22 21:06:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
Zupa pomidorowa prababci Marysi:
wywar oczywista sprawa,na roztopione masełko dajemy pokrojone w kawałki pomidory i je smażymy,jak je podsmażymy przecieramy je przez sitko i dodajemy do zupy,zagęszczanie:125ml wody,2 łyżki mąki pszennej,dolewamy troszkę wywaru do kubeczka i mieszamy do tego śmietany 30stki(dla dziecka proponuję 12,18)i mieszamy,wlewamy do gotującego się wywaru.
Osobiście nigdy tak nie robiłam ale taka pomidorówka pobiła wszystkie jakie jadłam i teraz tylko ten przepis wchodzi w grę.
(2011-08-22 21:09:38) cytuj
Zupa pomidorowa prababci Marysi:
wywar oczywista sprawa,na roztopione masełko dajemy pokrojone w kawałki pomidory i je smażymy,jak je podsmażymy przecieramy je przez sitko i dodajemy do zupy,zagęszczanie:125ml wody,2 łyżki mąki pszennej,dolewamy troszkę wywaru do kubeczka i mieszamy do tego śmietany 30stki(dla dziecka proponuję 12,18)i mieszamy,wlewamy do gotującego się wywaru.
Osobiście nigdy tak nie robiłam ale taka pomidorówka pobiła wszystkie jakie jadłam i teraz tylko ten przepis wchodzi w grę.
Z tego co czytam to na pewno musi być bardzo dobra. Ja kiedyś jadłam z pomidorów to byłam w szoku że tak może smakować zupa pomidorowa:)

Podobne pytania