Najbardziej aktywne

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska
ciekawska
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30
kasia30
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adae
adae
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak
anusiak
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
rika
rika
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
aneta31
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mousi
mousi
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
inkaaa
inkaaa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mona410
mona410
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
johana162
johana162
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa
listopadowa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martulka665
martulka665
Zobacz wszystkich
 


Komentarze
Wyświetlono: 131 - 140 z 318.

(2011-04-01 20:52) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31

aneta31

Ciasto Anety:)

porcje podane są na dużą blachę prostokątną.

3 paczki krakersów solonych,krem karpatka,paczka migdałów w płatkach,500 ml śmietany plus 3 fixy do śmietany,puszka krówki,cukier waniliowy 1 paczka.

Przygotowanie:

Pierwsza warstwa krakersy na to krówka cała puszka (ja ją podgrzewam w mikrofalówce żeby lepiej się rozsmarowała),na to krakersy na krakersy karpatka krem,na to krakersy na krakersy bita śmietana z fixami i cukrem waniliowym,na śmietanę płatki migdałów wcześniej podgrzane na złoty kolor na patelni bez tłuszczu.Ciasto do lodówki po 1 godzinie gotowe do zjedzenia. 

(2011-04-01 20:59) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31

aneta31

Ryż a la Aneta

Połówka kapusty białej lub ćwiartka,1 marchewka,kawałek selera,przyprawa curry,2 woreczki ryżu-najlepiej paraboloiczny.

Na patelnię lejemy troszkę oleju-oliwy jak kto woli,na to wrzucamy kapustę posiekaną bardzo drobno(ja trę na tarce w grube łezki) ,do ego marchewka też na tarce z grubymi oczkami i seler tak samo,te składniki dusimy aby warzywa zmiękły,pod koniec dodajmy ryż wcześniej ugotowany,sól,ieprz i przyprawa carry.Ja się przyznam,że uwielbiam ten ryż bez niczego ale teściowa podaje go zazwyczaj z filetem z kurczaka plus sałatka.

(2011-04-01 21:04) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31

aneta31

Prosta i tania sałatka do obiadu

ja robię na trzy osoby.

Połówka rzodkiewki białej,1 marchewka duża,olej ,sól.Rzodkiew idzie na tarkę na małe oczka,marchew tak samo,dodajemy soli i na koniec 1 łyżeczka oleju czy oliwy i mieszamy.

Nie dajemy więcej oliwy bo z sałatki zrobi się tłute fuj-za pierwszym razem tak zrobiłam lepiej dać mniej,wymieszać i jak co dodać według swojego uznania. 

(2011-04-04 23:07) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska

ciekawska

hmmm to RACZEJ nie na obiad ale widze jak coponiektöre mamy maja problem ze znalezieniem odpowiedniego tortu na urodzinki swojego malenstwa. Przed chwilkä przypadkiem natknelam sie na jeden ktöry naprawde mi zainponowal i ktöry mozna zrobic samemu w domu,a wygläda wg. mnie duzo lepiej jak coponiektöre kupowane w cukierniach... no ale kazda mama ma swöj gust ,;-)) 

a oto link do tortu.

http://smaker.pl/przepisy/ostatnio-dodane/przepis/motylek,44481

Mam nadzieje ze ktörejs z Was sie przyda... pozdrowionka. 

(2011-04-04 23:09) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska

ciekawska

zawsze mozna go zrobic na swöj sposöb i innymi produktami, chodzi mi o pomysl,reszta nalerzy do kazdej z mam i tego co lubi najbardziej ona jak i jej pociecha...
(2011-04-07 19:14) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska

ciekawska

do alimak82 mialam napisac jak zrobie tä zapiekanke czy smakowalo i dopiero dzisiaj jä zrobilam  http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/zapiekanka_ziemniaczana19 wczesniej jakos nie wyszlo bo mäz mial smaki na cos innego... i powiem Ci ze jest smaczna,wiec mozesz robic! (pytalam sie meza czy mu smakowalo i  z usmiechem powiedzial ze gdybym nie byla jego zonä to napewno by sie ze mnä ozenil,wiec chyba jemu takze zasmakowalo  LaughingLaughingLaughing)
(2011-04-08 13:05) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak

anusiak

Kasiu zrobiłam tortille z Twojego przepisu! I muszę przyznać że super. Nawet mi wyszła Laughing

Ale następnym razem dodam jakieś warzywka np cukinie czy pieczarki :)

Kurcze nie moge wkleić fotki :(

 

(2011-04-09 15:10) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
wjuska

wjuska

U mnie dzisiaj Pierś z kurczaka pod chmurką i frytki :)

Frytki oczywiście domowej roboty, a to przepis na kurczaka:

 

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-6 pieczarek
majonez
ok. 15-20 dag sera żółtego
sól
pieprz


Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety.W naczyniu żaroodpornym ułożyć piersi (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę/plasterki albo jak kto lubi pieczarki doprawić do smaku solą i pieprzem. Po podsmażeniu ułozyć je na mięsku. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni.

 Smacznego :)

(2011-04-09 15:27) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adae

adae

dziś na obiad była Ryba zapiekana w szpinaku
Selen (jest w rybach morskich, czosnku) bierze udział w wytwarzaniu serotoniny. W rybach (szczególnie tłustych) znajdują się też kwasy omega-3, konieczne do prawidłowej pracy układu nerwowego – są składnikiem błon komórkowych komórek nerwowych.
Składniki: 
- 60–70 dag filetów z ryby morskiej (np. sola, łosoś)
- sok z cytryny 
- 50 dag mrożonego szpinaku 
- pół szklanki śmietany 
- 2 ząbki czosnku 
- łyżka tartego parmezanu 
- łyżka masła 
- gałka muszkatołowa 
- pieprz 
- sól
Przygotowanie: Rybę pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny, lekko posól i wstaw do lodówki na godzinę. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, włóż szpinak i duś, mieszając, aż zgęstnieje. Wlej śmietankę, podgrzej, mieszając. Gdy się zagotuje, dodaj parmezan, czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy płyn częściowo odparuje, zdejmij patelnię z ognia. Szpinak lekko dopraw gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Wyłóż do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego masłem. Na wierzchu ułóż kawałki ryby, a na każdej wiórek masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC i zapiekaj około 20 minut.

Naprawde pyszne. polecam!